25 жовтня 2024 14:52

Іван ГЕЦЬКО: "Від футболу "Роми" та "Динамо" хотілося спати"

В третьому турі групового раунду Ліги Європи з футболу «Рома» вдома завдала поразки «Динамо» – 1:0.


Колишній нападник національної збірної України Іван Гецко в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів, що завадило учасникам продемонструвати видовищну гру:


– Якщо відверто, вчорашній поєдинок мені не сподобався. Невисокі швидкості, обмаль гольових моментів та цікавих продовжень. Як кажуть в таких випадках, футбол у виконанні «Роми» та «Динамо» спонукав до сну.


– Можливо це тому, що в стартових складах, особливо в «Динамо», були відсутні ключові виконавці?

– Схоже, що так. Все ж, роль легіонера «містян» Дібали чи нашого Шапаренка – визначальна.


– Як би ви пояснили такий вибір керманича киян Олександра Шовковського?

– Для динамівців зараз на першому плані – поєдинок з «Шахтарем» в УПЛ 27 жовтня. Тому керманич й виставив експериментальний склад, щоб зберегти лідерам сили й уникнути пошкоджень. У випадку перемоги в неділю кияни зроблять вагому заявку на «золото». А в Лізі Європи ще можна надолужити згаяне.


– Тоді, як вам тактична схема 3-5-2 у вчорашньому виконанні гостей?

– Шовковський докладає зусиль, аби навести порядок в обороні. Гра в три центральні захисники – один з варіантів. Вчора знову оборона гостей була не безгрішна. Як, зрештою, й дії в нападі.


– Дійсно, саме груба помилка стопера Тараса Михавка призвела до призначення пенальті, який й вирішив долю протистояння.

– Я це пояснюю неврівноваженістю молодого захисника. Йому кортить зіграти надійно, а майстерність ще не на належному рівні. Звідси й два автоголи в поточному сезоні, привезений вчора пенальті. Це проблема зростання й прикро, що через це потерпає команда.


– З іншого боку захисники киян без особливих зусиль нейтралізували лідера нападу римлян Артема Довбика, котрий, якби не реалізований пенальті, взагалі був непомітним на полі.

– Артем був одним з найгірших на полі, хоча, аж ніяк не можна сказати, що партнери не грали на нього. Але Довбик постійно опинявся не в потрібному місці. Це притаманне йому й в матчах за українську збірну. Добре, що хоча б не промахується з 11-метрової позначки.


– Після третьої поразки поспіль в динамівців ще є шанси пробитися до наступного раунду Ліги Європи?

– Вони ще є, але ситуація близька до критичної. В наступному турі треба обов'язково перемагати «Ференцварош» – складного опонента. Тут вже експериментальним складом не обійдеться.


Фото - odessa-sport.info