25 жовтня 2024 13:55

Владислав ВАЩУК: "Якщо на 15-й хвилині матчу з "Ромою" Біловар перехопив м'яч і просто вибив його, то що можна сказати?"

Колишній захисник «Динамо» Владислав Ващук прокоментував Тribuna.com поразку киян від «Роми» (0:1) в Лізі Європи.


- Якщо на 15-й хвилині футболіст «Динамо» перехопив мʼяч й просто вибив його вперед без якогось пресингу, відбився, то що можна сказати? Це, здається, Біловар був. Настрій у нього був не дуже такий, щоб вигравати цю гру.


- Я так розумію, це був план Шовковського на гру — зіграти щільніше в захисті, щоб не пропустити. Вважаєте, він не виправдав себе?


- Чому не виправдав? «Рома» забили тільки один гол, й той з пенальті. Хотіли перевернути гру потім, але десь не вдавалось.


- Цей єдиний гол «Рома» забила з пенальті, який призначили за порушення Михавка. Як оціните його гру останнім часом та чергову помилку?


- Йому треба трохи заспокоїтись, перемкнутись. Якісь такі помилки — то позиційно, то за труси хапає. Хто з ним поряд грає, не відчуває від нього надійності. Він грає сам по собі. Не грає з партнерами.


Це питання досвіду, але всі хочуть результат уже зараз. Так було завжди. Ніхто не дивився на вік чи ріст.


- Загалом результат гри в Римі закономірний?


- Не можу так сказати. «Рома» грала так, як їй й потрібно було. А «Динамо» треба було виривати своє. Тому ж Герреро, якого взяли, треба було більше настрою давати попереду, більше моментів створювати самому. Останніми іграми не бачу від нього настирливого бажання проявити себе.

- Як вам загалом кадрові зміни в стартовому складі, де було багато неочікуваних прізвищ?


- Можливо, це повʼязано з підготовкою до «Шахтаря», але в цілому і «Динамо», і «Шахтар» програли 0:1, тому до дербі готові.


- Які ваші очікування від Класичного? Яку гру передчуваєте?


- Очікую боротьбу і зарубу, бо всі хочуть виграти. Хто сильніший духом, той і переможе. Перші 15-20 хвилин матчу покажуть.


- І кому віддаєте перевагу в цьому компоненті станом на зараз?

- Звісно, що «Динамо», - сказав Ващук.