25 жовтня 2024 12:25

Олександр СЕВІДОВ: "Герреро не топ-нападник, але для "Динамо" – це непогане придбання"

Відомий у минулому тренер, а нині футбольний експерт Олександр Севідов ексклюзивно для UA-Футбол поділився думкою щодо матчу 3-го туру Ліги Європи "Рома" - "Динамо", який закінчився поразкою киян із рахунком 0:1.


- Заради матчу чемпіонату України з "Шахтарем" наставник "Динамо" Шовковський приніс у жертву гру з "Ромою", в якій і програли. Чи виправданий такий крок?

- Виправданий чи ні, ми побачимо в неділю. У такій самій ситуації й "Рома", яка також за два дні грає в чемпіонаті проти "Фіорентини", і теж головний тренер Юрич не поставив деяких гравців основи. Це вибір Шовковського, і напевно він був продуманий – випустити резервістів. Аналізувати цю гру вкрай складно. Один момент у Тимчика в першому таймі, і наближений шанс забити у Герреро. Ось і все за всю гру. Можна сказати, ці два моменти були створені спонтанно. Якщо відверто, мені футбол не сподобався. Повільний, без агресії. "Рома" нічим не здивувала. Довбика попереду майже не було видно, десь чіплявся за м'яч, намагався правильно відкриватися, але без гостроти. "Динамо" важко оцінювати, у зв'язку з тим, що вийшли не основні футболісти, які нічого не показали. Єдине – Шовковський поміняв схему, граючи в три центральні захисники, наситивши середину поля, тим самим не даючи створювати гольові моменти супернику. І за великим рахунком, господарі мало що створили.


- Тільки наприкінці поєдинку у Шамуродова був забійний момент збільшити рахунок. У таких випадках у воротаря тільки й запитати: в який кут можна забивати?

- Це було вже наприкінці, коли "динамівці" почали розкриватися, граючи з думками, що немає різниці, з якою програвати – 0:1 чи 0:2. Гра в Римі була схожа на гру в Лондоні "Шахтаря" проти "Арсеналу". Англійці після забитого м'яча почали грати абияк, не напружуючись, це ж ми побачили й у "Роми". Футбол вийшов не дуже видовищним. "Динамо" ще можна зрозуміти, грали напіврезервним складом, а ось господарі майже при повному стадіоні показали примітивний перформанс. Це не найкращий рівень команд Ліги Європи. Значить, обидві команди поставили ставки на внутрішні чемпіонати. Непереконлива гра з обох сторін.


- Пропущений м'яч із пенальті. Незрозумілі дії Михавка. Навіщо потрібно було "привозити" пенальті? Атака не була небезпечною, бо суперник, увійшовши до штрафного, натикався б на двох гравців "Динамо", не маючи простору для маневру.

- Це все від молодості й недосвідченості. Пограв позицію, не подумав, схопив суперника за футболку, і пенальті. Не раз говорив – ми обороняємося не вмінням, а кількістю, яка, на жаль, не переходить у якість.


- З такою бляклою "Ромою" можна було б розраховувати на позитивний результат?

- Можливо. Є деякі варіанти. "Рома" напевно вивчила “Динамо”, могла налаштуватися на опонента по-серйозному і виграти з більшим рахунком. Може, десь сталася недооцінка, коли побачили ослаблений склад киян, і по ходу гри не змогли перебудуватися.


- Кого можна виділити у складі "Динамо"?

- За першим таймом – Герреро. І момент мав забити, і класну передачу зробив на Тимчика. Чіплявся за м'ячі, нав'язував боротьбу захисникам. Може він не топнападник, але для "Динамо" – це непогане придбання.