25 жовтня 2024 11:45

Венгер про "Сіті": "Не вірю, що клуб може бути звинувачений у 115-ти порушеннях за сезон. "Челсі" теж купував усіх, кого хотів. Правила фінансового фейр-плей мають бути спрощені"

Арсен Венгер висловився про можливе покарання Ман Сіті за фінансові порушення.


У лютому 2023 року АПЛ звинуватила клуб у 115 різних порушеннях фінансових правил у період з 2009 по 2018 рік. Слухання у цій справі розпочалися у вересні – вердикт очікується не раніше за весну наступного року.


«Наразі складно повірити, що такий клуб, як «Ман Сіті», може бути звинувачений у 115 різних порушеннях протягом одного футбольного сезону. Я в це не вірю. Прем'єр-ліга вже програла одну справу, першу справу проти них. Я їх не знаю, не можу їх судити.


Я просто думаю, що звинувачення проти футбольного клубу у 115 різних порушеннях сьогодні звучить так, ніби ми перебуваємо у міжнародній адміністрації. Правила фінансового фейр-плей мають бути змінені та спрощені.

Вони [власники «Сіті»] прийшли, і вони не стикалися з Фінансовим феєр-плей, як і «Челсі». «Челсі» купував моїх гравців [з «Арсеналу»] і теж міг дозволити собі купувати всіх, кого хотів, бо тоді ще не було правил Фінансового феєр-плей», – сказав колишній головний тренер «Арсеналу».