25 жовтня 2024 08:25

Для "Динамо" є завдання. Угорщина переслідує Україну у таблиці коефіцієнтів

У мід-вік відбулися матчі 3-го туру Ліги чемпіонів та Ліги Європи, а також 2-го туру Ліги конференцій, і відбулися зміни у таблиці коефіцієнтів УЄФА.


У ЛЧ донецький Шахтар програв Арсеналу 0:1, а київське Динамо з ідентичним рахунком у другому за силою єврокубкового клубному турнірі поступилося Ромі.

Такі результати наших грандів жодних очок Україні не принесли. У рейтингу 2025 року Україна залишається на 21-й позиції (23.000).


Штурмувати позиції України вже у наступних турах єврокубків могли б Швеція та Кіпр, які представлені трьома командами. Але всі їхні 6 клубів програли, тим самим не скоротивши відставання від України.


Крім того, Швецію та Кіпр обійшла Угорщина завдяки перемозі єдиної команди з цієї країни – Ференцварош здолав Ніццу 1:0. Угорщина відстає від України на 0.5 балів і посідає 22-гу позицію. Важливо відзначити, що у наступному турі ЛЄ Динамо якраз і зійдеться з Ференцварошем, тож є шанс відірватися від переслідувача.

Сербія, яка йде 20-ю, цього тижня балів не набрала (23.675). Втім, як і Словаччина, що знаходиться тепер на 24-му рядку через прогрес Угорщини.


Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2025 (впливає на розподіл путівок у сезоні 2026/27)