25 жовтня 2024 08:07

Олег КУЗНЕЦОВ: "Не пропустити багато від "Роми" - такою була надія..."

Київське "Динамо" у 3-му турі Ліги Європи поступилося на виїзді "Ромі" з рахунком 0:1. Єдиний гол у поєдинку з пенальті забив український форвард римської команди Артем Довбик. Оцінити цю гру Footboom попросив екс-гравця і тренера "біло-синіх" Олега Кузнецова.


- Зрозуміло, що всі думки "Динамо" були про майбутній матч з "Шахтарем", що й стало причиною ротації, - зазначив Олег Володимирович. – Ніколи раніше "Динамо" під керівництвом Олександра Шовковського не грало в три центральні захисники, і якби вийшло проти цієї експериментальної "Роми" основою, то і про результат хороший могло б мріяти. Але всі бачили, на що була зроблена ставка. До речі, в цій грі підтвердилася думка, що "Динамо" в поточному сезоні не має двох рівноцінних складів для виступу на євроарені. Для чемпіонату України – так, має, однак, не більше цього.


- Необхідність ротації примусила Шовковського вибрати схему в три центральних захисника?

- Звісно, бо було сподівання, і навіть задача, - багато не пропустити від "Роми". Фактично, у захисті вийшло грати вісім футболістів. Зрозуміло, що це була перестраховка, і надія на успішну контратаку.


- Долю матчу вирішив один гол, який спричинила помилка Тараса Михавка…

- Це елементарна розхлябаність. До цього Михавко чув на свою адресу чимало хороших слів, чимало компліментів. Але те, що сталося в поєдинку з "Ромою" спускати не можна… Михавка потрібно викликати на розмову і, образно кажучи, клацнути по носу. Такий фол – це дитяча помилка, за яку будуть сварити і в команді U-19. Раніше промахи Михавка списували на молодість, однак зараз його фол призвів до поразки в Лізі Європи… Але Тараса не відправлять у запас, і проти "Шахтаря" він зіграє.


- На вістрі атаки вийшов Герреро, який, наче, непогано зіграв, особливо в першому таймі.

- Від нього я чекав більшого. Так, він старався, чіплявся за м’яч, міг забити, однак, в "Зорі" Герреро грав краще. Сподівалися, що він стане основним форвардом, але, поки що, Герреро - футболіст для ротації. Відомо, що він - хлопець з характером, і що в його кар’єрі було таке, що й в бійку з тренерами кидався, коли був незадоволений заміною. Тож, чекаємо від цього легіонера більшого.


- Як вам гра Артема Довбика?

- Він сповідує свою гру. І він залежний від хороших передач партнерів по команді. Я впевнений, якби з перших хвилин за "Рому" грав Дібала, то Довбик мав би значно більше гольових моментів біля воріт "Динамо". Одному йому проти трьох центрбеків "Динамо" складно було грати. І порівняйте з тим, які переваги в другому таймі отримав Шомуродов, котрому асистував Дібала…


- Заміни, зроблені Шовковським, підсилили гру "Динамо"?

- Так, в кращий бік. І Ванат багато і добре відкривався, і кутові за штрафними у "Динамо" з’явилися. Думаю, так і планувалося до стартового свистка – надійно відіграти перші 60 хвилин, а потім виходять основні виконавці, і команда пробує досягти якогось позитивного результату.


Звісно, прикро пропускати такий гол, однак, я не сумніваюсь, що 90 відсотків з опитаних вболівальників та спеціалістів до матчу сказали б, що ризикуємо програти "Ромі" з рахунком 0:7, а вийшло у підсумку – 0:1… Ми вийшли відбиватися і один раз грубо помилилися. І всі також розуміють, що цей суперник – італійська команда, яка, зазвичай, один забиває і йде в оборону. Було б неймовірним, якби "Динамо" за такого сюжету розраховувало б на перемогу.


Фото - УАФ