25 жовтня 2024 00:08

ЛК. "Бетіс" знову без трьох очок, історична перемога для Уельсу та побиття сербів на їхньому ж полі

Другий тур у Лізі Конференцій у самому розпалі. Після того, як ми мали змогу поглянути топовий перформанс від Михайла Мудрика за "Челсі", стартувало одразу ще кілька матчів другого часового слоту.


Серед цих зустрічей виділявся матч між "Копенгагеном" та "Бетісом", втім були й інші цікаві протистояння, про все по порядку.

"Бачка-Топола" (Сербія) – "Легія" (Польща) 0:3

Голи: Капустка (11), Лукіньяш (47), Ходина (62)

Перший тур для цих команд вийшов кардинально різним. Серби поступились "Астані" і залишились без залікових балів, а "Легія" сенсаційно здолала "Бетіс" і підходила до цієї зустрічі у чудовому настрої. Як виявилось, хороший настрій допоміг і тут, хоча справа, звісно, не лише у ньому.

Цікаво, що "Легія" сміливо віддала володіння м'ячем супернику, наче грала за тими самим конспектами, що і проти "Бетісу", при цьому дуже злагоджено в обороні і надзвичайно гостро в атаці. Господарі практично не створювали небезпеки біля чужих воріт у першому таймі. "Легія" ж відкрила рахунок вже на 11-й хвилині завдяки старанням Бартоша Капустки. А далі можна було грати за рахунком, що вони успішно і робили.

Далі був класний старт другого тайму і після затяжної атаки і кількох ударів все ж знайшов сітку воріт Лукіньяш, подвоївши перевагу власної команди, тому для поляків все стало занадто комфортно. Далі був і третій гол після того, як серби полетіли зрівнювати, тому тут по суті виніс вперед ногами. Комфортна перемога від поляків і 6 очок після перших двох турів.

"Реал Бетіс" (Іспанія) – "Копенгаген" (Данія) 1:1

Голи: Еззальзуні (8) — Дікс (77)

Підопічні Мануеля Пеллеґріні повинні були якось відповісти на поразку у першому матчі Ліги Конференцій проти "Легії". Матч з "Копенгагеном" виглядав навіть складнішим випробуванням, втім вони не повторили помилок минулого, хоч і не тотально домінували на полі. Дальнім ударом у першому таймі рахунок відкрив Еззальзуні. Гол точно не був напрацьованим, адже це просто майстерність окремого виконавця. Але це дозволило господарям почуватись достатньо комфортно.

Надалі моментів було вкрай обмаль. Хоча у другому таймі був просто вбивчий момент у господарів, але з ним впорався Тротт. Данці не змогли знайти якісь аргументи на свою користь, проте їм допоміг Ектор Белльєрін, який вийшов на заміну і привіз пенальті на свої ворота на рівному місці. Кевін ДІкс його впевнено реалізував і це 1:1 просто з нічого. Забивати ще один гол господарі були не готові, тому все завершилось ось так, достатньо скромно.

Нічия імені Белльєріна, інакше це не назвеш. "Бетіс" все ще без перемог після перших двох турів, проте все ж здобуває принаймні перший заліковий бал.

"ГІК" Гельсінкі (Фінляндія) – "Динамо" Мінськ (Білорусь) 1:0

Гол: Меллер (46)

*На 83-й хвилині Люк Пландж нереалізував пенальті

Протистояння двух команд, які програли свої перші матчі етапу ліги, тому знаходились в активному пошуку залікових балів. Після відносно рівного першого тайму вже на 17-й секунді другої половини зустрічі рахунок відкрили господарі поля після непоганої комбінації і закочуванням круглого практично у пусті ворота.

Як не дивно, після забитого голу ми і далі бачили більше активності від "ГІКу", якось білоруси повністю опустили руки після пропущеного голу. Подвоїти перевагу все ж не вдалось, навіть після того, як вони заробили пенальті після гри рукою і вилучення гравця білоруської команди.

За хвилину до кінця основного часу "Динамо" у меншості навіть зрівняв рахунок, проте після перегляду ВАР той гол не був зарахований. Перемога господарів у дуже важкому протистоянні.

"Млада" Болеслав (Чехія) – "Луґано" (Швейцарія) 0:1

Гол: Штеффен (39)

Після поразки "Млади" від скромного "Ноа" у першому турі вони приймали у себе вдома "Луґано" і особливо ні на що не розраховували, враховуючи рівень суперника. Тотально перегравали їх швейцарці по ходу матчу і втілили свою перевагу у забитий гол наприкінці першого тайму, відзначився Ренато Штеффен. Цього виявилось достатньо, щоб переграти чехів та насолоджуватись шістьма очками після перших двох турів. "Млада" все ще без результативних балів і без забитих голів.

"Нью-Сейнтс" (Уельс) – "Астана" (Казахстан) 2:0

Голи: Голден (40), Макманус (78, пенальті)

Тут був особливий матч, адже Уельс все ще був в очікуванні першого голу команди зі своєї країни в основному етапу єврокубків. "Фіорентині" вони забити не змогли, був ще один шанс проти "Астани" і їм це вдалось. В кінцівці першого тайму головою після передачі відправив круглого у сітку воріт Рорі Голден і незважаючи на те, що на стадіоні було певно навіть більше вболівальників "Астани", цей момент точно ніщо не могло зіпсувати.

У другому таймі боротьба продовжилась і під час чергової атаки та удару з-за меж штрафного майданчику гравець "Астани" зіграв рукою. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Деклан Макманус. Це перша в історії перемога уельського клубу в основному етапі єврокубків. Історична подія.

"Олімпія" Любляна (Словенія) – "ЛАСК" (Австрія) 2:0

Голи: Бланко (14), Швайцер (80)

У першому туру в "Олімпії" було обмаль шансів зачепитись за очки, адже грали вони проти німецького "Гайденгайму". Тут завдання було простіше, але все ще непросте, адже в суперника був "ЛАСК" з Австрії. Матч проходив з невеликою перевагою саме гостей, втім гол вдалось забити люблянцям, ще на початку вдалось відзначитись Алехандро Бланко. Частково втратив свого опонента Максим Таловєров у моменті з голом.

Саме після того, як "Олімпія" відкрила рахунок, вони трохи затиснулись до власних воріт, але не без контратак, яких "ЛАСКу" потрібно було боятись. Гості ж намагались знайти свій гол, але натомість пропустили ще один, який і підсумував результат. Поразка для австрійців і перші три очки для люблянців після поразки від "Гайденгайму".

"Пафос" (Кіпр) – "Гайденгайм" (Німеччина) 0:1

Гол: Майнка (25)

Неочікувано крутий матч видав скромний кіпрський клуб, який навіть не міг приймати німецьких гостей на власному полі, тому довелось грати на полі "Лімассолу", адже він відповідає всім вимогам УЄФА. Незважаючи на це, вони показали непоганий футбол і навіть не сильно поступались у небезпечних моментах своїм більш іменитим опонентам.

От тільки втілити свої моменти у голи їм так і не вдалось, на відміну від "Гайденгайму", який в середині першого тайму відкрив рахунок і наче не хотів збільшувати перевагу, а спокійно віддав м'яч супернику і став вичікувати. Класу кіпріотів просто не вистачило, щоб виправити ситуацію. Але це був не найкращий матч від "Гайденгайму". Мінімальна перемога і необхідні 6 очок після перших двох турів на місці, втім післясмак не найкращий.