24 жовтня 2024 22:46

"Того дня прилетіло 50 дронів". Луческу назвав причину свого відходу з "Динамо"

Колишній тренер київського "Динамо" Мірча Луческу розповів чому покинув клуб.


За його словами, продовжувати грати у футбол під час війни було нереально.

"Київське "Динамо" я залишив у листопаді минулого року, того дня прилетіло 50 дронів і продовжувати вже було неможливо, я зрозумів, що мені пора додому. Мені шкода команду, моїх колег і гравців: у таких умовах нелегко грати у футбол", - сказав Луческу.

Також Луческу згадав складнощі проведення матчів у період бойових дій.

"Це дуже складно, коли я розмовляв із гравцями, вони зрозуміли, що важливо дарувати людям відчуття радості. Футбол - це радість, попри всі ці страждання і розмах війни, футбол дуже допоміг. Раніше ми грали без глядачів і потрібно було оголосити хвилину мовчання на честь військових на фронті, це було складно, тому що все проходило на очах.

Нам доводилося грати всі європейські матчі за кордоном, навіть у лізі це було складно, тому що Україна велика, і не можна було ні літаком, ні 8-годинною поїздкою автобусом: ми повинні були продовжувати показувати всім, що, попри труднощі, життя продовжувалося", - розповів екс-тренер “Динамо”.

Мірча Луческу пішов з "Динамо" в листопаді 2023 року. Під його керівництвом гравці столичного клубу провели 119 ігор, у яких здобули 64 перемоги та 21 раз зіграли внічию. "Динамо" за тренера стало чемпіоном України та виграло Кубок України.

Його замінив Олександр Шовковський.