24 жовтня 2024 20:42

Екс-арбітр Лаос про пенальті у ворота "Атлетіко": "Відмінна можливість для УЄФА показати нам переговори суддів. Це неможливо пояснити, чи ВАР придумали саме для таких ігор"

Екс-арбітр Антоніо Матеу Лаос закликав УЄФА публікувати переговори суддів та ВАР.


Лаос прокоментував призначення пенальті у матчі Ліги чемпіонів між «Атлетіко» та «Ліллем» (1:3).

На 74-й хвилині при рахунку 1:1 італійський арбітр Марко Гуїда призначив пенальті у ворота "Атлетіко" після падіння Бенжамена Андре у боротьбі за м'яч із Коке. Джонатан Девід реалізував 11-метровий. «Атлетіко» звернувся за цим епізодом до УЄФА.

«У футболі бувають незрозумілі моменти. Через 20-30 секунд потрібно відправляти суддю дивитися [повтор]. Він бачив епізод із одного ракурсу.

Це неможливо пояснити. Завтра мої діти запитають мене про це і я не зможу пояснити. ВАР вигадали саме для таких матчів.

Для УЄФА це неймовірна можливість відкрити цю чорну скриньку та показати нам переговори. Мені здається, що це питання мало бути розглянуте за 30 секунд.

То був важкий вечір. Офіційної інформації, як і раніше, немає, і ми з усім співчуттям намагаємося зрозуміти, що сталося.

На полі справді можна помилитися. Ми просто живі істоти, котрі дивляться Лігу чемпіонів. Ігри проходять на неймовірній швидкості і арбітрам потрібна допомога», – сказав колишній арбітр в ефірі Movistar.