24 жовтня 2024 16:55

Екс-футболісти збірної росії з'їздили до окупованого Луганська, де "прекрасні дороги, люди на вулицях"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Колишній футболісти збірної Росії Гільємре та Федір Кудряшов зафіксували свою підтримку російської терористичної держави. Спортсмени відвідали тимчасово окупований Луганськ, "щоб з'їздити туди і подивитися на обстановку", не згадавши про злочинну війну, яку РФ веде проти України.


Про це в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТВ" розповів бразильський воротар. За словами Гільєрме, він погодився на пропозицію відвідати в Луганську дитячий будинок, наголосивши на труднощах життя для місцевих жителів. При цьому він не уточнив, що саме агресія РФ призвела до руйнувань та злиднів у регіоні.

"Все дуже спонтанно сталося. Ми за тиждень до нашої поїздки зустрілися із Федею. І від нього пішла ця ідея. Я навіть не думав, сказав, що його підтримую. Поїхали без проблем. Чи страшно? У такій ситуації, яка відбувається в країні, тим більше коли йдеться про дітей, які знаходяться і живуть на цих територіях… Я взагалі про страх не думаю. Дітей потрібно підтримувати, якщо їм потрібна допомога. Хлопці теж допомагають: Джикія, Соболєв, багато інших. У нас зараз достатньо часу, щоб з'їздити туди та подивитися на обстановку", – сказав Гільєрме.


У свою чергу Кудряшов в інтерв'ю пропагандистам з kp.ru цинічно назвав життя в Луганську спокійним. "Я побачив місто, яке живе звичним життям. Прекрасні дороги, все працює, люди на вулицях", – сказав він.