24 жовтня 2024 16:16

Володимир ШАРАН: "Матч Ліги Європи з "Ромою"? У "Динамо" є шанс і перемогти"

Колишній форвард Динамо та екс-наставник Олександрії і Миная Володимир Шаран в екслюзивному інтерв’ю Sport.ua висловився про сьогоднішній матч Ліги Європи, в якому київська команда зустрінеться з Ромою.


- Володимире Богдановичу, які у вас очікування від сьогоднішнього матчу Рома – Динамо? Цікавою має бути гра на «Стадіо Олімпіко»?

- Дійсно, поєдинок буде на чудовому стадіоні. Тим паче писали, що вчора вже було продано 60 тисяч квитків на цю зустріч. Я думаю, що ще буде більше продано квитків. Тому, я сподіваюся, що буде повністю заповнений стадіон. Це супер! Раніше італійські команди не приділяли достатньо уваги Лізі Європи та Лізі конференцій. А зараз ми бачимо іншу картинку. І, зважаючи на ті результати, які зараз демонструє Рома, фанати прагнуть лише перемоги своєї команди. І тим цікавіше буде цей поєдинок.

- Можливо такий ажіотаж пов’язаний з тим, що Рома три матчі поспіль не перемагає, і тіфозі «джаллороссі» хочуть підтримати її?

- Так-так, і це також. А Для Динамо теж матч важливий, тому що кияни ще не набирали очок у цій Лізі Європи. А вчора ще й виповнилося 35 років Андрію Ярмоленку! Тому хлопці будуть прагнути досягти позитивного результату. Хоча скажу з того, що я бачив раніше і зараз, ми проти італійських команд граємо погано, на превеликий жаль. Не зважаючи на те, який виходить склад в кожного з суперників, все одно частіше ми програємо. Яскравий приклад – це програшний матч Динамо із Лаціо, який грав десь другим складом. Але, звичайно, нам, як вболівальникам Динамо, хочеться отримати насолоду від гри. Є бажання, щоб Динамо здобуло перемогу і продемонструвало майстерність в атаці. А, щоб була майстерність в атаці, в першу чергу, треба думати про захист. Якщо ми чудово зіграємо в обороні, чого всім українським командам бракує в таких поєдинках на євроарені, то у Динамо є шанс і перемогти! Рома зараз не настільки сильна, щоб були якісь побоювання перед цим поєдинком.

- І Ельфсборгу римляни програли в попередньому турі Ліги Європи!

- Так-так! І треба ж не забувати, що ми – Динамо! Це Динамо! Тому, я надіюся і думаю, що ми не програємо, однозначно. У мене є таке відчуття.

- Цікаво, чи випустить Іван Юрич в старті Артема Довбика на матч проти української команди?

- Я думаю, що Довбик буде грати, однозначно. Я бачу, яке до нього відношення в Ромі. На нього в римському клубі сподіваються. Довбик, граючи за будь-яку команду, доводить, що він хороший нападник. На даний момент, можливо, за збірну у нього не виходить так яскраво виступати, як на клубному рівні. Не знаю, в чому причина. Але, виходячи з того, як він виступає на клубному рівні, Довбик є нападником номер один в українському футболі. Тут треба бути відвертим. Для нього не важливо, проти кого грати – Динамо чи іншої команди. Всі професіонали, і Артем буде виконувати свої обов’язки.