24 жовтня 2024 14:49

МЛС розглядає можливість переходу на систему розіграшу турніру осінь-весна після ЧС-2026

МЛС розглядає можливість змінити свій календар, перейшовши на розіграш турніру у форматі «осінь-весна» з перервами влітку та взимку, повідомляє The Athletic.


Керівники ліги та власники клубів вивчають можливість змін у календарі, які, на їхню думку, допоможуть максимізувати участь ліги на глобальному трансферному ринку, що є однією з переваг. Очікується, що ліга введе зміни вже влітку 2026 року, коли завершиться чемпіонат світу з футболу.


Віце-президент МЛС Нельсон Родрігес у коментарі виданню сказав, що ще зарано говорити про це.


«Ми працюємо над цим питанням із січня, і цей процес був дуже масштабним, вичерпним та цілеспрямованим. Ще зарано. Ми все ще ставимо запитання. Ми все ще збираємо та аналізуємо деякі дані, формулюємо моделі. Деякі з цих моделей стосуються самого формату розіграшу, інші як оцінювати інформацію, яку ми отримуємо», - сказав Родрігес.


Ліга проводить групові зустрічі зі спортивними директорами, головними комерційними директорами та власниками клубів. Також було проведено широке опитування вболівальників, яке знову повториться.


Змагання відбуваються у форматі «весна-осінь», коли матчі регулярного сезону розпочинаються у лютому та грають до жовтня місяця, зокрема влітку. Матчі плей-офф проводяться у листопаді-грудні.

Чемпіонат світу 2026 року відбудеться у Канаді, Мексиці та США з 11 червня по 19 липня 2026 року.