24 жовтня 2024 14:07

Глава Ла Ліги Тебас: "Дбаю про класико через расистів. Іспанія переживає поворотний момент – рупор футболу має транслювати терпимість"

Хав'єр Тебас заявив, що турбується про расизм напередодні класико.


Президент Ла Ліги підписав угоду з Міністерством Іспанії з питань інтеграції, соціальної безпеки та міграції. Співпраця буде спрямована на припинення розпалювання ненависті у спорті.


Як повідомляє Marca, в рамках угоди планується розробка дій з моніторингу, запобігання та підвищення поінформованості про розпалювання ненависті на стадіонах та в соцмережах. Так, найближчим часом почне застосовуватися програма MOOD, яка виявляє образи чи загрози в соціальних мережах, яка дозволить видаляти такі повідомлення та повідомляти про них. Також планується запуск проекту Futura Aficionado, спрямованого на підвищення обізнаності майбутніх поколінь щодо неприпустимої поведінки на матчах.


«Всі зусилля спрямовані на те, щоб покінчити з расизмом. Для викорінення цього лиха у світі футболу необхідно задіяти якнайбільше агентів, і саме цього ми добиватимемося, який націлений на максимальне залучення обох сторін у цю боротьбу.


Я турбуюся про класико та інші матчі через расистів та фанатиків. Сподіваюся, гра буде толерантною, як і всі останні класико. Не вважаю, що актів насильства побільшало, але до повідомлень про подібну поведінку почали ставитися набагато уважніше.


Іспанія переживає поворотний момент. Ми повинні покласти край расизму та ксенофобії. Ефект рупора, який надає футбол, має демонструвати протилежне – толерантність», – сказав Тебас.