23 жовтня 2024 18:24

Інфантіно про клубний ЧС: "Наша місія – сприяти розвитку футболу в Африці та у всіх куточках світу. Клубний футбол має стати глобальним"

Джанні Інфантіно висловився про внесок ФІФА у розвиток африканського футболу.


Президент ФІФА відзначив значення клубного чемпіонату світу з футболу у 2025 році та чемпіонату світу 2026 року для футболу Африки під час виступу на генеральній асамблеї Африканської конфедерації футболу (CAF).

Чотири африканські команди - "Аль-Ахлі" Каїр, "Відад", "Есперанс Туніс" і "Мамелоді Сандаунс" візьмуть участь у клубному чемпіонаті світу з футболу в США в 2025 році, що дасть їм можливість зустрітися з командами з інших частин світу в змагальних матчах.


«Клубний футбол був основним всього футболу. Він зародився як національне явище. Потім він ставав все більш континентальним, і після 150-річної історії футболу настав час, щоб клубний футбол також став глобальним. Ми хочемо, щоб у всіх вас і, а у ваших гравців був шанс проявити себе на світовій арені… Знову ж таки, це сприятиме розвитку футболу в Африці та в усіх куточках світу, тому що це наша місія», – заявив Інфантіно.


Президент ФІФА також зазначив, що пишається тим, як африканський футбол розвивався в останні кілька років з погляду прогресу чоловічих та жіночих національних збірних, а також клубного та молодіжного футболу.

Він додав, що рішення ФІФА розширити кількість команд на чемпіонаті світу з футболу 2026 року з 32 до 48 дозволило збільшити кількість африканських збірних з 5 до 9 або 10, що "стимулює інвестиції у футбол та розвиток футболу по всій Африці".