23 жовтня 2024 16:18

"Динамо" – "Марібор" 1:1. Юнацька ліга УЄФА. Звіт про матч

У середу, 23 жовтня, київське «Динамо» провело перший поєдинок 2-го раунду «Шляху чемпіонів» Юнацької ліги УЄФА сезону 2024/2025. На цьому етапі суперником підопічних Ігоря Костюка став словенський «Марибор».

Протягом перших хвилин активним у складі динамівців був Пеікрішвілі, який відзначився двома небезпечними ударами по воротах, але нашому півзахиснику не вистачило влучності. Також номінальні господарі намагалися загрожувати воротам суперника зі стандартних положень, але кожного разу після подач від кутової позначки «Марибор» спокійно відбивався. Незабаром Осипенко чудовою передачею вивів на ударну позицію того ж Пеікрішвілі, який відкрився у центрі штрафного майданчика, але його сильний удар зміг відбити голкіпер.


Чудовий шанс забити мав і Пономаренко, який протягнув м’яч до правого кута воротарського майданчика, але і цього разу свою команду виручив воротар Антоніч. Трохи не пощастило Кремчаніну, який цілив у ближній кут. Здорово проривався до воріт Коробов, у ситуації, коли Максим міг завдавати удару сам, він не поскупився і віддав передачу на Пеікрішвілі, який набігав паралельним курсом, але на його удар знову зміг зреагувати Антоніч, перевівши м’яч на кутовий.


Словенці ж завдали першого небезпечного удару по воротах Суркіса лише ближче до завершення першого тайму – м’яч пролетів повз ворота. А вже наступну свою атаку гості завершили взяттям воріт: гості перехопили м’яч перед карною зоною, Подлеснік отримав передачу від Віденовича та завдав влучного удару з лінії штрафного майданчика, спрямувавши м’яч по недосяжній для воротаря траєкторії – 0:1. Попри те, що кияни значно переважали підопічних Радована Карановіча у кількості створених моментів та ударів по воротах, на перерву команди пішли за мінімальної переваги суперника.


Другий тайм розпочався відносно спокійно, жодна з команд по-справжньому небезпечних моментів не створювала. Та ось емоції вибухнули, коли наша команда провела перспективну атаку, у результаті якої м’яч просто якимось дивом не потрапив у ворота, коли одразу двоє гравців «Динамо» могли його туди спрямовувати. У підсумку сфера відскочила до Осипенка, який пробив дуже неточно.

Незабаром ледь не влучив у дальній кут Дикий – м’яч на кілька сантиметрів розминувся з дальньою стійкою. А у середині другого тайму таки досяг свого активний Пеікрішвілі: Андрейко, який нещодавно вийшов на заміну, виконав подачу зі штрафного, і Александре випередивши усіх у штрафному майданчику, підставив ногу та переправив м’яч у сітку, зрівнявши рахунок – 1:1. Після цього темп гри дещо знизився, гра переважно проходила у середині поля.


Останні хвилини зустрічі динамівці провели біля чужих воріт. Відзначимо сильний, але неточний удар Осипенка, та несильний удар низом Кремчаніна, який не склав труднощів для воротаря «Марибора». Тож до фінального свистка рахунок більше не змінювався.

Зазначимо, що матч-відповідь 2-го раунду «Шляху чемпіонів» Юнацької ліги УЄФА проти «Марибора» U19 «Динамо» U19 проведе на виїзді за два тижні, у середу, 6 листопада.


Юнацька Ліга УЄФА, 2-й раунд. Перший матч


«Динамо» - «Марибор» – 1:1 (0:1)


23.10.2024. Стальова Воля. Stal Stalowa Wola Stadium


«Динамо»:
71. Суркіс (к), 13. Коробов, 5. Сизонюк, 4. Захарченко, 15. Дикий, 22. Осипенко, 6. Пеікрішвілі (25. Люсін, 84), 14. Іщенко, 7. Кремчанін, 20. Редушко (30. Андрейко, 65), 11. Пономаренко (9. Лобко, 84).


«Марибор»:
Антонич, 19. Сенекович (к), 5. Крамбергер, 3. Рашид, 2. Лорбек, 8. Остерк (6. Жавбі, 65), 23. Віхер, 20. Белович (24. Корен, 65), 27. Віденович (11. Мілошевіч, 86), 18. Мешко, 7. Подлеснік.


Голи: Пеікрішвілі (68) – Подлесник (37)


Попереджені: Іщенко (45), Пономаренко (76) – Рашид (73).


Фото: ФК "Динамо"