22 жовтня 2024 17:49

Сімеоне про Куртуа: "Ми можемо в чомусь не погоджуватися, але я вдячний йому за Ла Лігу та фінал ЛЧ з "Атлетіко". Тібо – один із найкращих воротарів світу і заслужив бути там, де він зараз"

Дієго Сімеоне заявив, що у нього немає претензій до Тібо Куртуа.


Матч «Атлетико» та «Реала» у 8-му турі Ла Ліги (1:1) призупинили після того, як фанати «матрацників» почали кидати предмети в Куртуа – голкіпер «Реала» помахав у бік трибуни рукою, коли до штрафного майданчика прилетів перший предмет, підготуючи фанатів. Гра була відновлена через 15 хвилин.

На післяматчевій прес-конференції Сімеоне заявив: «Тібо провокував людей і сміявся. Провокаторів теж має бути покарано».

Учора на прес-конференції перед матчем Ліги чемпіонів із «Боруссією» Дортмунд Куртуа прокоментував слова головного тренера «Атлетіко»: «Я поважаю думку Сімеоне, але не поділяю його. Важливо, щоби на стадіоні не було насильства».

– Куртуа сказав, що маєте різні поняття про провокацію. Можливо, він невдячний, хоч ви частково привели його туди, де він зараз?

– Я так не вважаю. Він один із найкращих воротарів світу і заслужив бути там, де знаходиться зараз.

Ми можемо не сходитися у поглядах на певні ситуації, але я вдячний йому за всю роботу, яку він зробив з нами [в «Атлетіко»]. З ним ми грали у фіналі Ліги чемпіонів і виграли Ла Лігу, і він відіграв у цьому дуже важливу роль, – сказав головний тренер «Атлетіко».