22 жовтня 2024 14:04

Сергій ЧУЙЧЕНКО: "Динамо" намагатиметься ставити персональну опіку для Довбика"

Ексфорвард полтавської Ворскли, Поліграфтехніки (Олександрії) та харківського Металіста Сергій Чуйченко в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua висловився про майбутні єврокубкові матчі Шахтаря та Динамо.


– Сергію Олександровичу, 22 жовтня у рамках Ліги чемпіонів Шахтар зустрінеться з дуже сильним суперником в особі лондонського Арсеналу. Які у вас думки щодо цього поєдинку?

– Арсенал – це елітна команда, яка бореться за місце у трійці лідерів АПЛ. А чемпіонат Англії за рівнем зараз перебуває на першому місці у світі, це топ-ліга. Вважаю, що у Арсеналу дуже хороша та стабільна команда у всіх лініях.

– Хоча вперше у сезоні лондонці програли в рамках АПЛ напередодні матчу із Шахтарем.

– Так, перед поєдинком із Шахтарем вони у меншості програли матч Борнмуту з рахунком 0:2. Хоча «каноніри» навіть удесятьох багато моментів створили, але не реалізували їх. Тож цю поразку можна назвати винятком із правил. Я вважаю, що Шахтар у цьому турі Ліги чемпіонів зустрінеться з дуже сильним суперником. Дуже складно буде донеччанам, бо Арсенал грає на своєму полі за підтримки фанатів. Якщо загалом подивитися, то у лондонців дуже сильна та кваліфікована команда у всіх лініях. Тож Шахтарю буде дуже і дуже важко у цьому поєдинку.

– Цікаво також, чи наставник Арсеналу Мікель Артета дасть зіграти українському легіонеру команди Олександру Зінченку, який матч з Борнмутом провів на заміні. Як ви вважаєте?

– Складно сказати щодо того, чи зіграє у цій зустрічі Зінченко. Олександр після травми і, природно, що зараз набирає форму. Чи вийде українець на поле, вирішуватиме вже Артета. Тренерський штаб Арсеналу та персонал команди визначатимуть, у яких кондиціях він знаходиться. Тобто Артета вирішуватиме по ходу зустрічі, коли Зінченко буде потрібний і корисний на полі.

– Шахтар перед матчем із Арсеналом виграв у Колоса з рахунком 1:0. Що скажете щодо такого результату напередодні єврокубкового поєдинку?

– Так, донеччани виграли у команди з Ковалівки. Але скажу, що останнім часом у Шахтаря в атаці не клеїться гра і не все виходить. Розумію, що перед матчем Ліги чемпіонів три очки здобули, молодці. Але ми звикли Шахтар бачити набагато агресивнішим та набагато кращим. Може, спад у команди. «Гірники» мають багато кваліфікованих гравців як для чемпіонату України. Але, ясна річ, що в Лізі чемпіонів з такими командами, як Арсенал, їм важко бодатися, бо рівень футболістів у європейських топ-клубів сильніший.

– У свою чергу Динамо виграло у Оболоні з рахунком 5:1. За киян дублем відзначився Владислав Ванат, а Микола Шапаренко та Володимир Бражко записали у свій актив по дві результативні дії. У якій формі кияни підходять до матчу Ліги Європи з Ромою?

– Щодо Оболоні, варто сказати, що команда знаходиться на 15-му місці в турнірній таблиці УПЛ. Вони постійно борються за збереження прописки в еліті, щоб не вилетіти до Першої ліги. І візьміть для порівняння Динамо Київ! В Україні Динамо, як і Шахтар, – це елітні команди. Вони завжди борються за Лігу чемпіонів і за перше місце в чемпіонаті. Звісно, динамівцям вдалося обіграти оболонців. Вони мали необхідний настрій на перемогу. І слід додати, що Динамо також багато моментів не реалізувало. Вони мали шанси забивати більше м'ячів. Але слід зазначити, що це був матч чемпіонату України. Протистояти команді з італійської Серії А буде важче.

– До речі, Рома напередодні матчу з Динамо програла з рахунком 0:1 Інтеру.

– Гра проходила на зустрічних курсах, обидві команди створювали моменти для взяття воріт, але переміг колектив із Мілану. Я думаю, що Рома серйозно налаштовуватиметься на матч із Динамо. Українській команді буде важко грати на виїзді в Італії за підтримки трибун. Фанати гнатимуть римську команду вперед! У Роми кваліфіковані футболісти та добротна команда. Я думаю, що якщо Динамо в Римі зіграє внічию, це буде позитивний результат.

– Як вважаєте, Артем Довбик вийде на поле з перших хвилин?

– Думаю, що однозначно так. Він грає усі важливі матчі в основному складі. Довбика купили за великі гроші, і він відпрацьовує підписаний контракт. Артему довіряють, він забиває. Так, у матчі з Інтером він не відзначився голом. Але те, як Довбик забиватиме, залежить також від гри флангових футболістів та середньої лінії, які постачають форварда пасами. Я вважаю, що Довбик – гарного рівня нападник.

– Якесь особливе ставлення до Довбика буде з боку київської команди?

– Динамо намагатиметься ставити персональну опіку для Довбика, бо він буде небезпечний у штрафному майданчику киян. Довбик на даний момент забиває за Рому найбільше голів. Тому мені здається, що динамівці персонально стежитимуть за Артемом.

– Матч не повинен бути нудним. Очікується цікавий поєдинок. Як ви думаєте?

– Мені здається, видовищна гра буде. Думаю, що рахунку 0:0 не буде, і в цій зустрічі будуть голи. А для фанатів це найголовніше!

– Загалом, що скажете з приводу двох суперників Шахтаря та Динамо у цьому турі єврокубків?

– Насамперед хочу зазначити, що українським командам у цьому турі належить зіграти з сильними суперниками. Я вважаю, що Арсенал та Рома – це топ-клуби. Але сподіватимемося, що наші команди досягнуть позитивного результату і здобудуть очки у скарбничку України.