22 жовтня 2024 12:00

ТЦК: Доставлений поліцією чоловік здійснив самогубство в пункті попереднього збору військовозобов’язаних на Полтавщині

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Доставлений поліцією чоловік здійснив самогубство в пункті попереднього збору військовозобов’язаних на Полтавщині, повідомляють у ТЦК.


Як стверджують у ТЦК, слідів насилля виявлено не було. На місце події відразу було викликано правохоронців, які розпочали слідчі дії.

"На пункт попереднього збору військовозобов'язаний був доставлений поліцією, оскільки перебував у розшуку. Він відмовився проходити військово-лікарську комісію, тож було складено акт відмови. За даним фактом готувалося повідомлення до поліції про вчинення ним кримінального правопорушення за статтею 336 Кримінального кодексу України. Громадянин в минулому році вже був засуджений за даною статтею на три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні цього року", - йдеться у повідомленні.

Жодного фізичного чи психологічного тиску на військовозобов'язаного не здійснювалося – він очікував на збірному пункті, доки будуть оформленні усі документи.

У ТЦК також наголошують, що за даним фактом правоохоронними органами порушено кримінальну справу. Для з'ясування всіх причин та обставини проводиться службове розслідування.