22 жовтня 2024 12:19

The Athletic: Зінченко хоче колись стати тренером "Шахтаря"

Напередодні сьогоднішнього поєдинку третього туру основного етапу Ліги чемпіонів між «Арсеналом» та «Шахтарем», який відбудеться у Лондоні, на сторінках авторитетного видання The Athletic вийшов матеріал, присвячений 27-річному фулбеку «канонірів» та збірної України Олександру Зінченку.


У тексті описується кар'єрний шлях Зінченка – від зірки академії «Шахтаря» через скандальний переїзд до росії й до виступів в АПЛ за «Манчестер Сіті» та «Арсенал».

Також журналісти наголошують на громадянській позиції Олександра, який свого часу не піддався спокусі отримати великі гроші за трансфер в «Зеніт», а також ухвалив рішення виступати саме за збірну України, хоча росіяни намагалися зробити усе, аби залучити футболіста до лав своєї національної команди.

Є в тексті опис і добре відомих українським вболівальникам обставин відходу Зінченка із «Шахтаря», коли клуб поставив футболістові ультиматум щодо необхідності продовження контракту, який не був прийнятий, що й призвело до скандального від'їзду таланта до росії.

Цікаво, що наприкінці матеріалу журналіст Джордан Кемпбелл зазначає наступне: «Зінченко, як і раніше, любить «Шахтар» і хоче із часом повернутися туди як тренер».

Втім, поки що це дуже віддалена перспектива, оскільки в середині грудня Зінченко готується відсвяткувати свій лише 28-й день народження, а тому про завершення кар'єри гравця йому замислюватися ще досить рано.

Нагадаємо, за «Арсенал» Зінченко грає з літа 2022 року. На його рахунку 70 офіційних матчів за «канонірів», у яких він відзначився 2 голами та 4 асистами.