21 жовтня 2024 23:33

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Упевнений, що Циганков подолає всі травми та принесе користь"

Півзахисник іспанської Жирони та збірної України Віктор Циганков продовжує відновлюватись після травми.


27-річний футболіст залишається поза грою з початку жовтня. Це вже його 4-та серйозна травма з початку 2024 року.


Екс-футболіст та головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич в коментарі для Sport.ua поділився думками про перспективи Віктора Циганкова у такому інтенсивному ігровому ритмі:


«Я Вітю знаю досить давно, адже один із найкращих своїх сезонів у кар'єрі він провів під моїм керівництвом. Тоді він стабільно виглядав упродовж півтора-двох років, коли його не турбували травми, коли він був у тонусі як у чемпіонаті України, так і в єврокубках, він впевнено грав.


Вітя проходить ці етапи, починаючи з юнацького віку, 16–17 років. Зрозуміло, що побільшало ігор. І як зазначає головний тренер Жирони Мічел, вони знали, що Вітя може бути не готовий грати в такому ритмі по три матчі на тиждень. Плюс збірні. Тому втрата Циганкова для Жирони суттєва.


У Віті почалася така смуга, але він досить досвідчений футболіст і знає себе краще, ніж будь-хто. Я думаю, що низка травм має закінчитися, вона набере форму й у своєму оптимальному ігровому тонусі буде давати результат як Жироні, так і збірній України».