21 жовтня 2024 18:55

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Динамо" у єврокубках додаватиме"

24 жовтня в Римі київське «Динамо» проведе свій наступний матч основного етапу Ліги Європи. Суперником команди Олександра Шовковського стане місцева «Рома».


Екс-футболіст і головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич ексклюзивно для Sport.ua поділився думкою щодо майбутньої гри.


– Олександре Миколайовичу, «Динамо» впевнено виглядає в чемпіонаті України, але настільки ж невпевнено в єврокубках. Якої гри ви очікуєте в римському матчі?

– Я з надією дивлюся на цей матч, тому що самі хлопці повинні зрозуміти, що рівень чемпіонату України і рівень єврокубків дуже відрізняється. За інтенсивністю і за вартістю ціни помилки, вона дуже дорога. Тому, сподіваюся, що з кожною грою «Динамо» в єврокубках буде додавати і поступово домагатися результату, він все одно перебуває на першому місці.


– «Рома» в чемпіонаті Італії програла «Інтеру», та й загалом команда в цьому сезоні поки що має не дуже стабільний вигляд. Наскільки цей фактор може допомогти «Динамо» досягти позитивного результату?

– Не знаю щодо «допомогти», адже якщо ми візьмемо попереднього суперника «Динамо» по Лізі Європи, «Хоффенхайм», то він теж не дуже стабільно виглядав у Бундеслізі. Тим не менш, у грі з «Динамо» ця команда виглядала переконливо. Я дивився гру «Роми» з «Інтером», очевидно, що римлянам треба реабілітуватися вдома, перед своїми вболівальниками.


Я думаю, що «Рома» буде ще більш мотивованою в матчі з «Динамо», щоб компенсувати цю внутрішню невдачу в чемпіонаті. Тим паче, що минулу гру в єврокампанії вони також програли шведському «Ельфсборгу». Тому невдала гра з «Інтером» змусить футболістів «Роми» грати більш агресивно проти «Динамо» і постаратися домогтися перемоги, — розповів Хацкевич.