21 жовтня 2024 13:53

Клаттенбург про гол Стоунза: "Бернарду не закривав огляд воротареві і не впливав на його можливість зіграти в м'яч у момент удару"

Марк Клаттенбург оцінив рішення зарахувати переможний гол «Сіті» у грі з «Вулвс» (2:1).


На 5-й доданій до другого тайму матчу АПЛ хвилині захисник «міщан» Джон Стоунз головою замкнув навіс із кутового. При цьому поряд із голкіпером «вовків» Жозе Са знаходився хавбек «Сіті» Бернарду Сілва – він був у пасивному офсайді.

Головний арбітр Кріс Кавана спершу скасував взяття воріт, але потім вивчив відеоповтор щодо того, чи заважав Сілва воротареві, і змінив рішення – 2:1.

«Кавана був абсолютно правий, зарахувавши переможний гол. Так, Бернарду був у офсайді, коли Стоунз забивав головою, але є нюанси. Ви повинні поставити собі те саме питання, що Кавана поставив перед монітором біля брівки поля.

По-перше, чи Бернарду закривав огляд Са? Відповідь: ні, тому що на стоп-кадрі видно, що він відсахнувся в інший бік, щоб не заважати.

По-друге, чи Бернарду впливав на можливість Са зіграти в м'яч у момент удару Стоунза? І знову відповідь негативна – м'яч влетів у сітку, пройшовши поряд із воротарем. Було видно, що ні Са, ні інші гравці "Вулвс" не протестували.

О'Ніл та його тренерський штаб, у свою чергу, лише один раз подивилися повтор, сподіваючись знайти привід, хоч якийсь привід, щоб скасувати гол», – написав колишній арбітр АПЛ у колонці для Daily Mail.