21 жовтня 2024 10:15

"Блохін не вірив, говорив: "Можливо, ви помиляєтеся": як екстренер збірної виявився неправим щодо Шовковського

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Спортивний лікар Григорій Макаров, який працював на двох матчах збірної України у відборі на Євро-2008 проти Литви (0:2) і Франції (2:2), в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав важку травму тодішнього воротаря синьо-жовтих Олександра Шовковського.


«У Литві дуже серйозно травмувався Шовковський. На полі була багнюка й у Шовковського під час стандарту в боротьбі з суперниками нога застрягла в багнюці. На нього навалилися і провернули ногу. Була проблема в гомілковостопному суглобі, пошкодження зв'язок».

В підсумку гравцю знадобилося тривале відновлення.

«Ми одразу охолодили ногу, дали знеболювальне. А вночі в Києві нас зустрів Володимир Малюта (головний лікар Динамо – прим. SE) і повіз Шовковського на МРТ. Обійшлося без операції, але все одно Сашко довго відновлювався, два або три місяці».

Розповів Макаров й про свої відносини з Олегом Блохіним, який в ті часи очолював збірну України.

«Олег Володимирович досить різкий і конкретний. Але ми спілкувалися суто по ділу й без емоційних зривів. Травма Шовковського Блохіна тоді дуже засмутила. Він не повірив у термін, на який вилетів СаШо, говорив: «Можливо, ви помиляєтеся». На жаль, як показав час, ми не помилилися».

Нагадаємо, що Шовковський виступав за збірну України з 1994 по 2012 рр. (92 матчі, 76 пропущених голів, 46 поєдинків «на нуль»);
Нині він очолює київське Динамо.