21 жовтня 2024 09:12

Екс-динамівець Велетень про скасований гол "Колоса" у ворота "Шахтаря": "Цікаво, що було б, якби ми вигравали 1:0, і такий гол забили би гірники - скасував би його суддя?"

Найкращий дріблер Прем'єр-ліги та вихованець "Динамо" Владислав Велетень, який нині виступає за "Колос", в ексклюзивному інтерв'ю для "Динамоманії" поділився своєю думкою про події у нещодавньому матчі ковалівців проти "Шахтаря" і відповів на інші питання.


- Як оціните скасований гол "Колоса" у ворота гірників на 93-й хвилині? Чи не залишилося вiдчуття, що команда заслужила щонайменше на нічию, але її "вкрали" суддівським рішенням?

- За грою наша команда, звичайно, заслужила нічию. По суддівському рішенню важко сказати, але взагалі є питання щодо багатьох рішень арбітра. В принципі, там було торкання в обличчя, але цікаво, що було б, якби все було навпаки. Якби ми вигравали 1:0, і такий гол забив би "Шахтар", то скасував би його цей рефері?

- Запам'ятався стовідсотковий момент у "Колоса" коли ви через лівий фланг вбігли до штрафного майданчика і зробили передачу на Болівара, але він зблизька не влучив у порожній кут. Це награна комбінація чи ви грали за ситуацією?

- Швидше за ситуацією. Ми добре вийшли в атаку правим флангом з-під пресингу і довели м'яч ліворуч. Там я вже думав, що працюватиму один на один, але повертався Зубков. Алефіренко добре відкривався, ми зіграли у стінку, а далі всі вже добігали і хотіли забити. Було багато людей у штрафному майданчику. Якщо я правильно пам'ятаю, був Цуріков, Болівар та Оріховський. Болівар добре увірвався, але єдине – не влучив.

- Здалося, що у матчі проти "Шахтаря" вас замінили на 75-й хвилині через травму. Якщо так, наскільки серйозне пошкодження?

- Так, я не міг продовжувати гру. Забив м'яз і не міг розбігатися. Вже все гаразд. Я зробив процедури, масаж і завтра тренуватимуся.

- Після 10-ти турів у "Колоса" поки що лише одна перемога і п'ять забитих м'ячів при восьми пропущених. Команда мало пропускає, але при цьому мало забиває. Як ви вважаєте, чого не вистачає, щоб поліпшити результати? Як показала гра з "Шахтарем", "Колос" має бойовий колектив, у якому є досвідчені футболісти.

- Я вважаю, що у нас тільки почала вимальовуватись гра. В перший місяць все було не дуже. Усі знають причини, які були у команді. Потім привезли хороших легіонерів, щось почало виходити. До гри з "Шахтарем" ми не програвали у чотирьох матчах поспіль, була перемога. Матч проти "Лівого берега" взагалі, кажуть, був найкращим у виконанні "Колосу" цього сезону. Проти "Шахтаря" ми теж добре зіграли, але не пощастило. Я вважаю, що зараз ми знаходимо свою гру, але треба трохи підтягнути реалізацію.

- У "Колосі" озвучували якісь цілі на сезон?

- Потрібно просто вигравати в кожному матчі незалежно від суперника і бути якомога вище у турнірній таблиці, а також прогресувати в цілому. У принципі, всі умови для цього в клубі створені.

- Минулого сезону ви грали проти "Динамо". У цьому – проти "Шахтаря". З ким, за вашими відчуттями, було складніше?

- Важко сказати. У принципі, ці дві гри були дуже схожі. Різниця в тому, що з "Шахтарем" ми провели два гарнi тайми і тримали концентрацію. А проти "Динамо" одна помилка на початку другого тайму призвела до 0:5. З такими командами не можна розслаблятись, треба грати до кінця. Один епізод може вирішити перебіг гри.

- Який би ви зробили прогноз із приводу чемпіонських перегонів у нинішньому сезоні, враховуючи, що "Динамо" поки лідирує, "Шахтар" пригальмував, а також з'явилася третя сила в особі "Олександрії"?

- Я думаю, що будуть перегони за участю "Динамо", "Шахтаря" і тієї самої "Олександрії". Думаю, багато хто хотів би, щоб олександрійці дали бій. Тому що завжди цікаво, коли якась команда дає бій нашим грандам, як це було із СК "Дніпро-1" чи "Кривбасом". Це завжди цікаво для вболівальників. Плюс це дає мотивацію клубам, які програють по бюджету "Динамо" та "Шахтарю", на наступний сезон. Якщо зміг СК "Дніпро-1", якщо змогла "Олександрія", якщо зміг "Кривбас", то чомусь не зможе той самий "Колос" або якась інша команда Прем'єр-ліги.