20 жовтня 2024 20:39

"Челсі" без Мудрика програв "Ліверпулю" і випав із зони ЛЧ: конкуренти українця тотально провалились

Ліверпуль та Челсі зіграли центральний матч 8-го туру АПЛ 2024/25. Звіт про гру читайте на "Спорт 24".


АПЛ 2024/25, 8-й тур

Ліверпуль – Челсі – 2:1

Голи: Салах, 29 (пен.), Джонс, 51 – Джексон, 48

Арсенал несподівано програв Борнмуту, а от Ман Сіті дотиснув Вулверхемптон і випередив Ліверпуль на 2 очки. У "червоних" також був непростий суперник. На Енфілд приїхав Челсі, який не програвав 7 матчів поспіль. Михайло Мудрик не потрапив навіть у запас лондонців, хоча повідомлень про травму українця не було. Місце на лівому фланзі атаки довірили Санчо.

Половину першого тайму можна викинути і забути. Обидві команди не могли налагодити нормальну гру в центрі поля, а вінгери програвали свої дуелі захисникам. Гравці замість футболу вигадали собі іншу забаву – "Хто перший випросить у рефері пенальті". Санчо та Салах падали в карному майданчику, проте свисток Джона Брукса мовчав. Колвілл вирішив, що можна робити все, і вліпив по нозі Джонса. Тут вже арбітр без роздумів вказав на позначку, а Салах чітко розвів Санчеса та м'яч по кутах – 1:0.

Дуже швидко Ліверпуль міг подвоїти перевагу, якби той-таки Салах перед асистом на Гакпо не заліз у офсайд. Нарешті прокинувся Челсі. Джексон отримав передачу на хід від Кайседо і "лизнув" стійку. Завершення тайму вийшло дуже гарячим. Брукс призначив ще один пенальті у ворота Челсі, однак після перегляду повтору змінив рішення – спочатку Санчес все ж зачепив м'яч, а потім Джонса. У компенсований час Палмер мав хорошу нагоду зрівняти рахунок, але пробив над воротами.

Мареска вже у перерві випустив Нету замість Санчо, який відверто провалив тайм. На старті другої половини удача посміхнулась Челсі. Знову спрацювала зв'язка Кайседо-Джексон. Лайнсмен зафіксував офсайд, проте на повторі чітко видно, що Конате залишив сенегальця у правильному положенні – 1:1.

Рівний рахунок протримався всього 3 хвилини. Салах довів свою статистику в сезоні АПЛ до 5+5. Під час подачі "Фараона" оборонці Челсі стежили за Нуньєсом, а вбігання Джонса проспали. Ліверпуль знову попереду.

Мареска відразу провів ще 3 заміни, але це не надто допомогло. Нету так само розчинився, як і Санчо. Господарі Енфілда перевели гру в хаотичне русло без моментів. Бадіашиль та Дарвін хотіли потішити публіку бійкою, але рефері швидко вгамував емоції.

Ліверпуль довів справу до перемоги та повернувся на вершину АПЛ, набравши 21 очко. Челсі має 14 пунктів і випав із зони ЛЧ.