20 жовтня 2024 19:07

Руслан РОТАНЬ: "Мабуть, головний фактор того, що я не перейшов у "Рубін" – коли я їхав у їхній табір в Італії, якраз у той день збили MH17"

Головний тренер «Олександрії» та колишній гравець «Дніпра» Руслан Ротань розповів, чому в 2014 році відмовився підписувати контракт з «Рубіном».


– Поговоримо про ваш невдалий перехід у «Рубін». Я прочитав це у вашій книзі, тому хочу, щоб ви детальніше про це розповіли тим, хто не мав такої змоги. Знаю, ви, коли поверталися в «Дніпро», продовжили контракт, ще були певні перемовини, напівшантаж з Ігорем Валерійовичем, щоб виплатили все ж таки преміальні, які обіцяли. Як було?

– В принципі, так і було, як у книзі написано. У мене закінчився контракт, і мене клуб захотів. На той час я вів з ними перемовини, але вони чітко розуміли, що в мене пріоритет – «Дніпро». Я їм дав зрозуміти, що це для мене рідна команда, і що якщо «Дніпро» запропонує мені контракт – звичайно, я залишуся.

На той час цього не відбулося. Я пройшов медобстеження в Мюнхені і вже мав змогу підписувати контракт. Мені подзвонили і сказали: «Ти куди? Давай додому!» Ми зустрілися, поговорили. Я в розмові доповів, що є якісь заборгованості, що президент не виконав те, що обіцяв. Тому хотілося б, щоб це було якось по-солідному.

Він дав обіцянку, що усе виплатить, щоб я підписав контракт. Ми домовилися, потиснули руки. Я поїхав на збори, попросив його дати відповідь, коли це буде. Він сказав: «Понеділок». Я поїхав з «Дніпром» на збори, у нас телефонні розмови були не дуже приємні з ним, де він казав: «Давай, підписуй». Я кажу: «Ви ж не виконали вашу домовленість».

Він сказав трошки, скажемо так, у такому тоні… Не знаю, що у нього там тоді було, суть у тому, що я зібрав речі і поїхав у «Рубін». Мабуть, найголовніший фактор того, що я туди не перейшов – пам’ятаєте всі добре, коли літак збили голландських авіаліній, якраз це було в той день, коли я їхав вже на машині в табір в Італії «Рубіна». Мабуть, цей фактор десь і зіграв роль, що я зрозумів, що неправильно щось роблю.

Після цього я все-таки приїхав у цю команду, десь 3-4 дні ще там був, підійшов до керівництва і сказав: «Вибачте, я не можу». Досить добре зрозуміли мене, нормально ми розійшлися. І я повернувся в Київ, де вже потім знову через деякий час був дзвінок мені: «Повертайся додому».

Ми там зустрілися, вже нормально поговорили. Він сказав: «Все, що я сказав, я виконаю, але за однієї умови: хлопцям я віддам преміальні, а тобі не віддам». Я сказав: «Ну, добре», – сказав Ротань.

17 липня 2014 року пасажирський літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий військами РФ неподалік Тореза Донецької області. Загинули всі пасажири та екіпаж – загалом 298 осіб.