20 жовтня 2024 18:17

"Фіорентина" з двома дублями розтрощила "Лечче", "Аталанта" здолала "Венецію"

У рамках недільної програми 8-го туру італійської Серії А було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".


Чемпіонат Італії 2024/25, 8-й тур

Лечче – Фіорентина – 0:6

Голи: Катальді, 20, 45, Кольпані, 34, 54, Белтран, 65, Парізі, 72

Вилучення: Галло, 43 (Лечче, червона картка)

Венеція – Аталанта – 0:2

Голи: Пашаліч, 7, Ретегі, 47

Фіорентина на виїзді познущалась над Лечче. Хоча починалось все з вимушеної заміни у "фіалок" – Гудмундссон не зумів продовжити гру через травму. В середині тайму Катальді нарешті втілив ігрову перевагу в гольову й вивів гостей вперед. За трохи Кольпані подвоїв перевагу Фіорентини, а на останній хвилині Катальді зі штрафного оформив ефектний дубль і, фактично, зняв питання щодо переможця. До слова, за хвилину до гола Лечче залишився у меншості – Галло збив суперника і побачив перед собою червону картку. Саме після його фолу Катальді й реалізував стандарт.

По перерві дублем розжився і Кольпані, поціливши у ліву дев'ятку. А потім рахунок до розгрому довів Белтран, який замінив травмованого Гудмундссона. Лечче продовжив страждати й пропустив вшосте. Перемога дозволила Фіорентині набрати 13 очок і увійти в топ-5, піднявшись одразу на 5 сходинок. Лечче з 5-ма пунктами вісімнадцятий.

Трьома пунктами розжився і нещодавній суперник Шахтаря у Лізі чемпіонів Аталанта. Підопічні Гасперіні на виїзді взяли гору над скромним новачком Серії А – Венецією. Пашаліч вже на перших хвилинах окреслив контури майбутньої перемоги, а Ретегі по перерві довів справу до логічного завершення. Як наслідок, бергамаски з 13-ма балами піднялись на шосте місце. Венеція з 4-ма очками остання.