20 жовтня 2024 14:32

Олег ГОЛОДЮК: "Імпонує робота Шовковського, динаміка команди, інтенсивність, гра вперед, відкривання"

Колишній півзахисник Карпат Олег Голодюк, а нині старший тренер команди U-19 "левів" Олег Голодюк, в інтерв’ю "УФ" поділився думками про актуальні події в українському футболі.


– Хотілося б обговорити з вами й різноманітні актуальні події українського футболу. Хто, на ваш погляд, виграє УПЛ в цьому сезоні?

– Не буду оригінальним – боротьба точитиметься між Динамо та Шахтарем. На сьогодні кияни виглядають більш зіграним та впевненим колективом. "Гірники" загубили вже забагато очок.


– Хтось третій зможе втрутитися в ці перегони?

– Полісся втрутилося. Цей клуб однозначно зі своїми можливостями буде йти серед лідерів, однак, думаю, зазіхнути на золоті чи срібні медалі їм все ж не вдасться.


– Кого ще бачите в зоні єврокубків?

– Кривбас. ЛНЗ зараз впевнено виглядає. Взагалі зіграно ще не так багато турів, тому уся боротьба попереду.


– Які команди стали для вас відкриттям на старті сезону?

– Подобається Полісся. Також подобаються Карпати. Можливо, те, що намагається робити Лупашко, поки не дає високого результату (бо футбол, який він пропонує, важко втілити в життя), однак його спроби підкупляють. Молодець! Говорю про це як нейтральний вболівальник.


– А хто з персоналій найбільше радує?

– Я дуже радий за Олексія Гуцуляка, як свого експартнера за Карпатами та приятеля. Бачу, що це ще не його межа можливостей. В збірну України він отримав цілком заслужений виклик, як і Олександр Назаренко.


– В наших грандів на європейській арені поки не виходить. В чому бачите проблеми Шахтаря?

– Складне питання. Думаю, що ту боротьбу та інтенсивність, які Шахтарю нав’язують у єврокубках, в УПЛ їм запропонувати на сьогодні не можуть, при усій повазі до нашого чемпіонату.


– А як щодо Динамо?

– Динамо мені, якщо чесно, подобається. Імпонує робота Олександра Шовковського, їхня динаміка, інтенсивність, гра вперед, відкривання. В них є хороший баланс і в атаці, і в обороні.


Чому в Динамо поки немає результату? Можливо, є якісь об’єктивні чи суб’єктивні причини. Усі говорять про важкий графік, але я б на це не списував. Бо команди хочуть потрапити до єврокубків, а потім починають говорити про переїзди. Все ж у мене є чуйка, що Динамо себе у єврокубках ще покаже.


Фото - ФК «Карпати»