20 жовтня 2024 09:57

Журналіст: "Караваєв вийде проти "Роми" на позиції Ярмоленка"

Журналіст Володимир Звєров висловився про гру "Динамо" з "Оболонню" і про те, хто зіграє замість Андрія Ярмоленка проти "Роми" в Лізі Європи.


- Шищенко вирішив зіграти проти "Динамо" у сміливий футбол. У нас вже є дискусія про те, як командам із нижньої частини турнірної таблиці чи середини проти фаворитів. Закриватися і все одно програти у восьми випадках із десяти або спробувати зіграти активно. Проти "Динамо" "Оболонь" мала досить високу лінію оборони. Це було дуже незвично бачити.


Такий матч став чудовим тренуванням для Ваната, який у таких іграх може стати найкращим бомбардиром чемпіонату. Футболісти надавали йому стільки вільного простору... А йому це й потрібно. Шовковський після матчу сказав, що просив Ваната забити, бо він давно не забивав. Тому що у чемпіонаті були позиційні атаки, суперник стоїть глибоко, і йому набагато важче без простору. Те, як тікав Ванат – це ті помилки, які "Оболонь" не повинна повторювати.


Окремо хочу обговорити момент, коли він заробив пенальті. Ванат вийшов на ударну позицію, пригальмував, поставив спину, і суперник у нього просто врізався. Це вже втретє чи вчетверте за останні кілька років. Ванат постійно йде на такі хитрощі. У цьому матчі він, як і всі футболісти "Динамо", міг куражитися та багато забивати.

Ще один важливий момент – це поява Караваєва на правому фланзі півзахисту. Нині це проблемна позиція для "Динамо". Ярмоленко має травму, його не було в заявці. Є Брагару, але він був у молодіжці і лише приїхав. Зліва є Кабаєв. І є Волошин, який мав травму і який не має вигляду переконливого гравця основи на правому фланзі.


Мені здається, що Караваєв вийде у стартовому складі "Динамо" на матч із "Ромою". Я бачу його там. Тому що матч із "Оболонню" ми можемо розглядати як тренування перед римлянами. Плюс Караваєву ця позиція більш ніж відома саме з єврокубків. У чемпіонаті кияни глибоко працюють на чужій половині поля, нема де розбігтися таким гравцем, як Караваєв.


За Луческу "Динамо" у кваліфікації пройшло "Штурм" і "Фенербахче". Здається, Караваєв тоді забив в обох матчах. Саме проти "Штурму" він грав на позиції правого півзахисника, забіг у штрафний майданчик на 11 метрів і зреагував на подачу з флангу. Те саме було з "Фенербахче". Плюс зв'язка Караваєва з Тимчиком була ще у "Зорі". Вони створили гол, коли луганці в єврокубках пройшли "Брагу". Вони мають взаємодію на фланзі.

Наступне питання: скільки опорників має грати проти "Роми". Випускати одного Бражка, який напомилявся у матчі з "Лаціо" - будуть проблеми. Є Рубчинський, котрий може зіграти глибше. Думаю, що він є можливою опцією на цей матч.