19 жовтня 2024 16:15

Тарас МИХАВКО: "Для мене що за збірну гри, що за "Динамо" – це викладатися на 100 відсотків"

Захисник «Динамо» Тарас Михавко поділився очікуваннями від матчу з «Оболонню» у 10-му турі УПЛ.


– Можу припустити, що ви перебуваєте в прекрасному настрої, адже під час міжнародної паузи ви відзначилися дебютним голом за молодіжну збірну у ворота Англії. Чи вдалося зберегти ці позитивні емоції?


– Так, звичайно, мені дуже приємно, що я забив у дебютному матчі за U-21, але прикро те, що пропустили на останніх хвилинах, тим більше двічі, і це десь вплинуло на емоційний стан. Але слава Богу, що вийшли на Євро. Звичайно, хотілося перемогти, але це футбол, і бувають різні емоції.

– Наскільки вам складно перемикатися після збірної одразу на матчі УПЛ?

– Не сказав би, що складно. Звичайно, є трохи втоми після переїздів, але я встиг відновитися. Для мене що за збірну ігри, що за «Динамо» – це викладатися на 100 відсотків, і я готуюся до всіх ігор на максимумі.

– Загалом у «Динамо» багато збірників. Скільки тренувань провели повним складом перед матчем з «Оболонню»?


– Провели повним складом, можна сказати, тільки вчора тренування. Позавчора були індивідуальні у тих, що приїхали пізніше збірників, а так тільки, можна сказати, основне тренування загальною групою вчора провели.


– Ваш персональний прогрес відзначають спеціалісти. Як самі ви відчуваєте ваше футбольне зростання. Чи відчуваєте, що ще чого, можливо, не вистачає?

– Звичайно, прогрес є, я стараюся прагнути ставати кращим і кращим, але так, щоб я сам відчував, що я чогось добився – це ні. Я завжди прагну більшого, з кожною грою хочеться прогресувати і прогресувати.


– З ким із партнерів вам комфортніше співпрацювати в центрі захисту – Попов, Себальос?


– Так, щоб виділити когось – не хочеться ображати цього чи цього. Ми всі працюємо на один результат і хочемо менше пропускати в свої ворота і забивати в чужі. Тому немає різниці, з ким грати. Ми всі, хто виходить у стартовому складі, всі працюємо і всі хочемо докласти якнайбільше зусиль для перемоги.


– У стані «Оболоні» відзначають, що дисциплінована гра їм сьогодні допоможе здобути позитивний результат. Як ви думаєте, для «Динамо» що може стати запорукою успіху?

– Я не знаю ще, в якому стані газон, але думаю, що буде багато залежати від боротьби, від характеру. Це буде, мені здається, основне, що сьогодні відбуватиметься. Можливо, в якихось якостях нам вдасться здобути позитивний результат, – сказав Михавко.