19 жовтня 2024 12:18

Суддівський експерт — про матч "Колос" - "Шахтар": "Не можна сказати, що це скандал, але погану роботу бригади арбітрів можна констатувати"

Суддівський експерт, колишній арбітр ФІФА Сергій Шебек прокоментував роботу бригади арбітрів у матчі УПЛ.


У п'ятницю, 18-го жовтня у матчі між «Колосом» і «Шахтарем» (0:1) у 10-му турі УПЛ. Наприкінці матчу господарям вдалося забити гол і зрівняти рахунок у компенсований час, але судді скасували взяття воріт.

«10-й тур починався матчем «Колос» — «Шахтар» – і знову ми побачили суддівські ляпи. Не можна сказати, що це скандал, але погану роботу бригади арбітрів можна констатувати. Що ж трапилося на 90+2-й хвилині? Пішла атака ковалівців, м'яч отримав Дієго, але в боротьбі з Енріке навмисне рукою вдарив по обличчю суперника. Останній упав, що збентежило арбітра Деревинського, який у душі відчував, що, напевно, там є порушення. Він на мить зупинився, мабуть, чекав допомоги від асистента Нижника, якому добре цей момент було видно. Але, не дочекавшись нічого від свого колеги, продовжив рухатися за атакою, яка завершилася голом у ворота «Шахтаря».

І тут, на щастя, сказав вголос слово VAR-арбітр Романов, запросивши подивитися момент із порушенням. Деревинський правильно скасував гол, показавши Дієго жовту картку. Правда взяла гору. Але ж справу можна було не доводити до перегляду біля монітора. Якби Деревинський побачив своїми очима відмашку по обличчю, тоді не було б приводів для дискусій.

Момент то не складний. І якби Нижник не дотримувався правила «моя хата скраю». Адже він зі своєї позиції все прекрасно бачив, але своєю бездіяльністю підставив під критику Деревинського. На жаль, дуже часто наші судді нічого не бачать, а замість них судить VAR-машина. Але ж гра-то була з категорії легких», - сказав Шебек.