19 жовтня 2024 09:03

Циганков, Миколенко, Зінченко, Довбик, Малиновський – на лікарняному. Зібрали інформацію, коли хто із легіонерів збірної України повернеться

Одразу кілька українських топ-футболістів виявилися травмованими: чи побачимо ми їх на полі у 2024 році.


Футбольну Європу захлеснула епідемія травм: футболісти з різних ліг отримують тяжкі травми, організації звинувачують ФІФА та УЄФА у вбивчому графіку, а команди залишаються ослабленими.

Не оминула ця тенденція і український футбол. У недавніх матчах Ліги націй Сергій Ребров не зміг розраховувати практично на всіх футболістів, яких вважають лідерами національної збірної.

Сайт FanDay.net проаналізував травми українських топ-футболістів та терміни їх повернення на поле, використовуючи найсвіжішу інформацію від зарубіжних інсайдерів та ЗМІ.

Віктор Циганков

27-річний півзахисник Жирони отримав травму підколінного сухожилля. Він залишається поза грою з 3 жовтня. За даними Transfermarkt, Віктор орієнтовно повернеться на поле 7 листопада. Таким чином термін його відновлення займе 35 днів. На одній із останніх прес-конференцій головний тренер Жирони Мічел заявив, що стурбований станом українського вінгера.

Віталій Миколенко

Лівий захисник Евертона отримав пошкодження литкового м'яза наприкінці вересня. Це вимкнуло його з тренувального процесу як у клубі, так і у національній збірній. Позиція лівого захисника виявилася настільки болісною, що прикривати фланг довелося Миколі Матвієнку. Прогноз щодо відновлення Миколенка трохи оптимістичніший, ніж у Циганкова: очікується, що він повернеться на поле до наступного вікенду. Головний тренер Евертона Шон Дайч також позитивно дивиться на поновлення українського футболіста.


Олександр Зінченко

Півзахисник лондонського Арсеналу теж залишився поза грою. Сашко зіткнувся зі схожою проблемою, що й Миколенко – литковий м'яз. Але Зінченко вибув із гри ще 14 вересня. Строки його відновлення досі залишаються невідомими. 27-річний футболіст цього сезону взагалі отримав мало ігрового часу. І це на тлі новин про наміри Арсеналу виставити його на трансфер.

Артем Довбик

Набагато приємніша ситуація у Артема Довбика. Він повернувся із розташування збірної з невеликим пошкодженням коліна. Але вже у п'ятницю форвард працював у загальній групі Роми. Але запалення може завадити йому зіграти проти Інтера у 8-му турі Серії А.

Руслан Малиновський

Що стосується Русланом справи виглядають сумно. Вивих гомілковостопного суглоба та перелом малогомілкової кістки фактично залишили 31-річного футболіста поза грою до лютого. З урахуванням віку гравця його чекає тривала реабілітація та наступний набір форми. Наразі Руслан залишається без футболу майже місяць.