19 жовтня 2024 10:03

Младен БАРТУЛОВИЧ: "У збірної України є шанс піднятися вище у Лізі націй"

Головний тренер Зорі Младен Бартулович в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував результати збірних України та Хорватії у Лізі націй.


– Були зіграні матчі Ліги націй. Як вам результати збірної України та Хорватії?

– Дуже радий за збірну України, яка перемогла Грузію та зіграла внічию з Чехією. Жовто-сині повернули собі шанс хоча б залишитися у цій групі та не опускатися нижче. Але також Україна має шанс піднятися вище, чого я їй і бажаю. Щодо Хорватії скажу, що була важлива перемога над шотландцями. Ця вікторія в принципі забезпечила Хорватії прописку в Групі А. Нічийний поєдинок із Польщею хорвати мали, в принципі, вигравати. Але теж, можна сказати, вийшов позитивний результат із поляками. Думаю, Хорватія має проходити далі у плей-оф.

– У листопаді буде цікаво. На Україну чекає два важливі матчі, а Хорватія, окрім Шотландії, матиме ще домашній поєдинок з Португалією. В яких кондиціях, думаєте, підійдуть українці та хорвати до зустрічей?

– Для України та Хорватії це будуть дуже важливі матчі. Для української команди дуже важливо, щоби повернулися багато травмованих футболістів, які пропускали жовтневі поєдинки. Сподіваюся, із цими виконавцями українська збірна стане ще сильнішою та покаже хороший футбол. І я думаю, що все буде добре у збірної України. А щодо Хорватії скажу, що зараз у складі з'являється багато молодих футболістів. Вони дуже добре проявили себе у жовтні. Думаю, далі так само буде. Сподіваюся, у листопаді Хорватія буде ще сильнішою, ніж у жовтні і зможе без проблем пройти у плей-оф Ліги націй.

– Хто вас, як тренера, здивував у цих матчах Ліги націй? Які збірні виділите?

– Щоб прямо хтось здивував, не скажу такого. Але я особливо стежив за матчами команд із Групи А, за сильними збірними. У принципі, сюрпризів особливо не було, може, крім того, що шотландці зіграли внічию з португальцями, а греки перемогли англійців. Я стежив також за групою, де грає збірна України. Я сподівався, що Грузія вдома не програє Албанії. Можна сказати, що це невеликий сюрприз був у цьому квартеті. Особливо якщо брати до уваги той факт, як Грузія грала місяць тому!