19 жовтня 2024 09:23

Ерік тен Хаг: "Фергюсон – це і є МЮ. Зараз ми не можемо відповідати заданим ним стандартам, але все одно беремо трофеї. 6 років тому клуб нічого не вигравав"

Ерік тен Хаг високо оцінив заслуги Алекса Фергюсона перед «Манчестер Юнайтед».


Повідомлялося, що керівництво манкуніанців ухвалило рішення не платити колишньому головному тренеру за роботу послом клубу, а також заборонило відвідувати роздягальню після ігор на Олд Траффорд.

«Звичайно це впливає на нас. Сер Алекс - це і є "Ман Юнайтед". Він вивів «Юнайтед» на той рівень, на якому клуб зараз, і на нас все це впливає.

З іншого боку, і ми, і сер Алекс знаємо, що він сам цього хоче. Він хоче бачити «МЮ», який перемагає. І я впевнений, що він завжди готовий допомогти порадою. У короткостроковій перспективі нам його допомога точно знадобиться, як це було останні 2,5 року.

Одне можна сказати точно: майже в жодному клубі світу немає таких високих очікувань, як у «Ман Юнайтед». Це закладено ще в епоху сера Алекса, і всім, хто прийде після нього, доведеться змиритися з цим.

Зараз ми не можемо відповідати тим стандартам, які він поставив, проте ми виграємо трофеї. Згадайте, шість років тому цей клуб не вигравав трофеїв, тож ми повертаємося. Ми повертаємось, але, очевидно, ми ще не досягли кінцевої точки.

Я хочу перемагати у кожній грі і хочу, щоб кожен сезон був успішним, з трофеями та титулами. Це той рівень очікувань, який було встановлено сером Алексом», – сказав головний тренер МЮ.