18 жовтня 2024 20:40

Британська влада закликала "усунути упередженість" по відношенню до темношкірих тренерів

Британський уряд попросив розібратися з дискримінацією темношкірих.


Співзасновник Black Footballers Partnership Делрой Корінальді закликав владу з усією серйозністю підійти до законопроекту про регулювання футболу та «усунути упередженість», пов'язану з дефіцитом чорношкірих тренерів.


За даними організації, 43% футболістів у Прем'єр-лізі – чорношкірі. Попри це лише 4,4% тренерів – чорношкірі екс-гравці, а на керівних посадах, включаючи володіння клубом, їхня частка знижується до 1,6%.


Коринальді, виступаючи у Палаті громад, закликав змінити ситуацію, оскільки чорношкірі стають «втраченим поколінням» після завершення кар'єри.


«Ми можемо зробити так, щоби чорношкірі футболісти не тільки розважали публіку, але також стали чудовими лідерами. Ми знаємо, що на даний момент законопроект занадто обмежений, нам потрібно серйозно поставитися до цього питання.


У футболі є велика проблема. І у футболі, і в цьому законопроекті є упередженість. Нам потрібно досягти більшого. Цей законопроект – можливість для змін, можливість допомогти людям у цій країні та показати, як виглядає успіх», – зазначив Корінальді.