18 жовтня 2024 19:45

Лапорта про фінанси "Барси": "Ми використали "важелі", щоб розібратися з невідкладними зобов'язаннями, і сьогодні клуб заробляє. Доходи зросли на 41%, витрати знизилися на 22%. Рану заліковано"

Жоан Лапорта оцінив фінансовий стан «Барселони».


«Сьогодні клуб заробляє. Коли ми прийшли, то використали «важелі», щоб розібратися з невідкладними зобов'язаннями та покращити склад. Ми отримали поштовх, але рана залишалася відкритою.


Але сьогодні ми можемо сказати, що Барселона заробляє більше, ніж витрачає. Ми збільшили доходи на 41% та скоротили витрати на 22%. Це дуже важливо. Атрибутика продається із космічною швидкістю. Наш оборот на 70% більший, ніж раніше.


В іншій області ми маємо збитки, але вони пов'язані з тим, що нам не заплатили. Збитки становили 91 млн, але вони ситуативні. Ми переконані, що зрештою наші активи будуть приносити прибуток. Економіка "Барселони" розвивається, і я спокійний.

Ми залікували рану, нехай це дорого нам обійшлося, і я прошу про інституційну стабільність», – сказав президент «блауграни» в інтерв'ю клубному каналу.