18 жовтня 2024 16:08

"Оболонь" – "Динамо" 1:3. Першість U-19. Звіт про матч

У рамках 10-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд відбулося столичне дербі між «Оболонню» та «Динамо». Поєдинок відбувся на НТБ «Оболонь» у Бучі, що під Києвом.


Зі стартових хвилин команди демонстрували на полі відкритий футбол. На небезпечний постріл Кремчаніна господарі відповіли своїм гострим моментом, коли вже Суркісу довелося демонструвати свою майстерність після удару Ломницького. Трохи згодом нашому голкіперу знову довелося вступати у гру, цього разу рятуючи «біло-синіх» після небезпечного удару Ляха, а ще в одному епізоді удар нападника «пивоварів» було заблоковано.


На 23-й хвилині вбивчий момент був у Пономаренка, але, зігравши на добиванні, Матвій із близької відстані не влучив у рамку воріт. А от господарі скористалися своїм моментом на 29-й хвилині. Партнери знайшли пасом Ляха на правому куті штрафного майданчика, той вийшов фактично віч-на-віч із Суркісом та пробив повз нашого воротаря – 1:0.


Буквально відразу Пономаренко мав ще одну нагоду забити, але переграти голкіпера з гострого кута не зміг. Загалом, до кінця першого тайму динамівці особливих труднощів для голкіпера «Оболоні» не створили, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги «пивоварів».


Із поновленням гри динамівці з новими силами кинулися в атаку. В одному епізоді Осипенко з кількох метрів не переграв воротаря, але при цьому хавбек ще й у офсайд заліз, але досяти свого «біло-синім» вдалося на 59-й хвилині. Пеікрішвілі, який вийшов на заміну в перерві, відгукнувся на навіс із правого флангу й головою переправив м'яча у ворота повз голкіпера – 1:1.


Зупинятися на досягнутому підопічні Ігоря Костюка не мали наміру. Пономаренко змарнував ще один момент, пробивши з кількох метрів у воротаря, а на 68-й хвилині шедевр видав Редушко. Богдан одним дотиком прийняв м'яча у штрафному майданчику, а другим красивим ударом поцілив у дев'ятку воріт суперника – 1:2.


Буквально за кілька хвилин Кремчанін закріпив перевагу «біло-синіх», скориставшись відскоком від захисника та пробивши в правий кут – 1:3. Трохи згодом дубль міг робити Редушко, але не зміг переграти воротаря, вийшовши з ним віч-на-віч.


У підсумку, до фінального свистка рахунок більше не змінювався, тож «Динамо» здобуває непросту перемогу й повертається на вершину турнірної таблиці.


Чемпіонат U19, 10-й тур


«Оболонь» – «Динамо» – 1:3

18.10.2024. Буча, НТБ «Оболонь»


«Оболонь»: Марченко, Коцюбайло, Фещенко, Ломницький, Лящук (Давидок, 86), Дружинін, Корх (Куделя, 86), Козлов (Наливайко, 69), Зоренко, Юшко (Чорний, 61), Лях (Грабілін, 61).


«Динамо»: Суркіс, Сизонюк, Коломієць (Захарченко, 46), Балаба, Б. Романюк (Дикий, 46), Іщенко, Осипенко, Білий (Пеікрішвілі, 46), Кремчанін, Редушко (Шевченко, 81), Пономаренко (Лобко, 85).


Голи: Лях (29) – Пеікрішвілі (59), Редушко (68), Кремчанін (73).


Попереджений: Зоренко (60) – Пономаренко (35), Сизонюк (85).


Фото: ФК "Динамо"