17 жовтня 2024 17:58

Суд відновив справу проти фаната, звинуваченого у вуханому та скандуванні "мавпа" на адресу Вінісіуса на матчі з "Бетисом"

Суд продовжить розслідування расистських образ на адресу Вінісіуса.


Суд Севільї розпорядився відновити справу проти чоловіка, якого звинувачують у расистських образах на адресу вінгера «Реала» під час матчу Ла Ліги 5 березня 2023 року на стадіоні «Беніто Вільямарін» проти «Бетіса», повідомляє As з посиланням на прес-службу суду.


Суд задовольнив апеляцію Ла Ліги проти рішення від 17 червня 2024 року про тимчасове припинення розслідування. Прокуратура підтримала задоволення апеляції та запросила у слідчого судді перевірку щодо підозрюваного, який був ідентифікований як J.E.H.


Скаргу було подано у зв'язку з інцидентами, що сталися під час матчу, під час якого з трибун було чути вуха «у-у-у» та скандування «мавпа» на адресу бразильця. До скарги було додано фотографії одного з цих людей.


Кримінально-процесуальний кодекс Іспанії регулює, що суддя, який веде справу, повинен виконувати процесуальні дії, запропоновані прокуратурою або будь-якою із сторін, «якщо вони не видаються йому марними чи шкідливими».

Суд вважає, що в даному конкретному випадку впізнання підозрюваного, запитане прокуратурою, «має бути проведене, оскільки воно має особливе значення для встановлення авторства та наявності достатніх доказів участі обвинуваченого у подіях».