17 жовтня 2024 17:29

"Барса" перевела 1 млн євро фальшивому агенту Левандовськi на рахунок на Кіпрі 2022-го. Банк вважав операцію підозрілою та заблокував гроші

"Барселона" перевела фальшивому агенту 1 мільйон євро.

Шахрай, який видав себе за агента Піні Захаві, який представляє Роберта Левандовського, попросив "Барселону" переказати гроші на банківський рахунок на Кіпрі. «Барселона» здійснила переказ, але за кілька днів співробітник банку попередив клуб про те, що дивно переказувати таку велику суму на рахунок, який було відкрито того ж місяця і на якому не було зафіксовано жодної активності.

«Барселона» зв'язалася із Захаві, щоб обговорити ситуацію, і агент, який також представляє інтереси Хансі Фліка, відповів, що ніхто з його агентства не контактував із клубом. Банк заблокував гроші і клуб зміг їх повернути.


Події сталися влітку 2022 року, коли «Барселона» розпочала спроби підписати Левандовського з «Баварії». Декілька директорів отримали електронний лист від імені Захаві, в якому говорилося, що комісія в розмірі одного мільйона євро буде відправлена на рахунок у Банку Кіпру. У листі було вказано ім'я Майкла Жерардуса Ермануса Демона. Банк вважав цей депозит «висококоригованим» через характер рахунку.


Демон відправив серію електронних листів як до «Барселони», так і до вищих інстанцій Банку Кіпру з вимогою розблокувати переказ, наполягаючи на тому, що він є посередником, який брав участь у численних операціях. Він пригрозив «Барселоні» можливими проблемами із підписанням Левандовського.


За словами «Барселони», у 2023 році вони отримали інші листи з вимогою 250 000 євро та передали справу до рук поліції, проте розслідування не було розпочато, оскільки не було подано офіційну скаргу.


Захаві, зі свого боку, заявив, що не знає цієї людини і додав, що не подав скаргу на використання свого імені, бо думав, що це зробить "Барселона". Реальна комісія агента склала 10 мільйонів євро, що є 10% від зарплати Левандовського у «Барселоні», який отримає 104 мільйони за всі роки, зазначені у контракті.