16 жовтня 2024 14:08

Адвокатка Мбаппе: "Протягом багатьох місяців проти гравця ведеться наклепницька кампанія, завдається шкоди його іміджу"

Марі-Алікс Кану-Бернар, адвокатка нападника «Реала» Кіліана Мбаппе, прокоментувала інформацію про підозру в ймовірному зґвалтуванні футболістом жінки в готелі Стокгольма минулого тижня.


- Коли він поїхав у Стокгольм, там були папараці та преса, які публікували інформацію з його фотографією. Отже, його відстежували. Хтось знав, що він їде в Стокгольм. І ніби випадково, і це факт, та ж сама газета опублікувала репортаж, який призвів до подачі скарги.

Це те саме видання, яке спочатку публікує його фото в Стокгольмі, а через два дні повідомляє, що на нього подали скаргу. Якщо простежити хронологію, якщо вірити ЗМІ та заяві прокурора, подача скарги висвітлювалася в ЗМІ у режимі реального часу. Це правда, що для нас, юристів, це фактичний елемент. Подати скаргу - це одне. Зовсім інша - оприлюднити її в режимі реального часу.

Ця інформація просочилася не зі шведської системи правосуддя та не від шведської поліції. Є абсолютна впевненість у цьому, враховуючи їхню секретність. Я тут не для того, щоб думати чи робити поспішні висновки. Звісно, ні. Я бачу, що ця скарга висвітлювалася в ЗМІ майже в режимі реального часу.

Чи могла особа, яка подала скаргу, спілкуватися зі ЗМІ? Ймовірно. Коли ви подаєте скаргу на настільки серйозні факти, оприлюднюєте їх у режимі реального часу, коли перед вами, якщо це дійсно він, така всесвітньо відома особистість, це дійсно викликає питання.

Це правда, що у вівторок відбулося слухання (про борг «ПСЖ» перед гравцем у розмірі 55 мільйонів євро - прим.), яке стосується його, і яке припадає на правильний час з розкриттям цієї історії. Це факт. Я не роблю з цього ніяких висновків.

- Чи може за всім цим стояти «ПСЖ», щоб зашкодити репутації Мбаппе?

- Я не збираюся заглиблюватися в таку теорію. Я не прихильниця теорії змови. Але безсумнівно те, що протягом багатьох місяців проти нього ведеться наклепницька кампанія і завдається шкода його іміджу. Це незаперечно. Кампанія проти Кіліана Мбаппе існує. Вона реальна. Хто зацікавлений у тому, щоб заплямувати його імідж, заплямувати його честь? Я не знаю», - сказала Марі-Алікс Кану-Бернар в ефірі BFMTV.

Нагадаємо, що шведське видання Aftonbladet опублікувало інформацію про розслідування поліцією скарги невідомої жінки, яка звернулась про допомогу після ймовірного зґвалтування. Поліція прибула досліджувати той самий готель, де зупинявся гравець.

Сам футболіст на своїй сторінці у твіттері написав, що інформація про його причетність до справи щодо ймовірного зґвалтування є фейковою.

Згодом ще одне шведське джерело (TV4) написало, що жінка назвала Мбаппе ґвалтівником.