16 жовтня 2024 09:47

США пояснили, чому не збивають ракети над Україною, як над Ізраїлем

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Сполучені Штати не будуть розміщувати поблизу України систему перехоплення ракет середньої дальності THAAD, аби збивати російські ракети та дрони, як вони це роблять для Ізраїлю, бо російсько-українська війна та війна на Близькому Сході – різні.


Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає "Європейська правда".

Сінгх підкреслила, що Міністерство оборони та уряд США продовжують підтримувати Ізраїль і Україну у задоволенні їхніх оборонних потреб.

Водночас, відповідаючи на запитання, чому США розгортають систему THAAD в Ізраїлі для захисту від балістичних ракет Ірану, але не роблять цього в країнах НАТО для захисту заходу України від російських ракетних атак, представниця Міноборони США зауважила, що це дві різні ситуації.

"Це різні війни, різні регіони та зобов’язання перед Ізраїлем і Україною є різними", – заявила Сінгх.

Нагадаємо, 1 жовтня Іран запустив близько 200 балістичних ракет у бік Ізраїлю у відповідь на вбивство лідерів підтримуваних Тегераном бойовиків у Лівані.

Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками через масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Напередодні газета The Washington Post повідомила про те, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив адміністрації американського президента Джо Байдена, що готовий завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах в Ірані.