16 жовтня 2024 08:06

"Спогади дуже позитивні". Вихованець "Динамо" згадав, як виступав разом з Миколенком, Шапаренком і іншими відомими гравцями

Тренер друголігової Ревери 1908 Юрій Шпирка поділився спогадами про виступи за молодіжну команду київського Динамо, за яку виступало чимало нині відомих гравців.


Серед тренерського штабу дебютантів Другої ліги – Ревери 1908 (Івано-Франківськ) – є колишній півзахисник молодіжної команди київського Динамо Юрій Шпирка.

26-річний фахівець поділився враженнями від виступу за столичну команду.

«Спогади дуже позитивні. Я більше як рік був у Динамо та чимало взяв для себе звідти, коли працював з такими футболістами. Юрій Мороз взагалі дуже хороший тренер, я перейняв чимало його ідей для своєї тренерської роботи. Насамперед – це ментальність.

Він пояснював, що гравець Динамо завжди має бути найкращим у всьому. Хочеться зараз передати це і нашим гравцям».

Також Шпирка відповів, хто з гравців, з якими він перетинався в Динамо, справив на нього найбільше враження.

«Не можу когось виділити конкретного. Я перетинався з Миколенком, оскільки мене залучали до першої команди з юнацької. Я займався і з іноземцями: Беньяміном Вербичем, Жерсоном Родрігесом.

Але для мене дуже хорошим футболістами є Гіо Цитаїшвілі, Сергій Булеца та Назарій Русин – це мій друг. Ми з ним підтримуємо зв'язок, тренуємося. Він мене підтримує в моїй тренерській кар'єрі», – розповів Шпирка ютуб-каналу SportArena.

Шпирка з 2018 по 2020 рік перебував у системі Динамо, виступаючи за молодіжну команду. Протягом цього часу він двічі відправлявся в оренду до Прикарпаття.


Також на рахунку Шпирки є один матч за молодіжну збірну України, який він провів у 2018 році.


Влітку 2021 року півзахисник завершив свою ігрову кар'єру, після чого став тренером.