15 жовтня 2024 08:20

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Мені цікаво, чому так тупо готують аналітику для Реброва? Глібе Платов, ти сліпий чи глухий?"

Футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло у своєму Facebook висловився про нічию збірну України з Чехією.


"Україна – Чехія 1:1. Це ще треба примудриться зіграти в нічию з такою непереконливою Чехією. Соучек, Цуфал, Боржил – вони поржавіли від старості ще рік тому. Міша Мудрик може обігнати їх приставними кроками.

Мені цікаво, чому так тупо готують аналітику для Реброва? Глібе Платов, ти сліпий, чи глухий? Нічого особистого, заради любові до мистецтва обосную. Почну з білд-апу збірної України. Ми граємо в дир-дир у своїй штрафній площі. Покажіть мені нарізку, хоч із п'яти епізодів, де збірна змогла швидко перестроїтися в атаку? Яка вигода із цього?

Ви скажете гарний, сучасний футбол? Для прагматичних фахівців, такий спосіб розіграшу від воріт служить для того, щоб відрізати групу гравців, що пресингують, і створити відкриті простори для швидкого переходу в атаку на швидкості. У вас це хоч раз вийшло? То навіщо це марення? Ми привозимо лише собі проблеми.

Це венеричне захворювання нашого футболу привіз Де Дзербі. Авантюризм у чистому вигляді. Але це має продовження у вигляді іспанського стилю. Так скоро ми починаємо розігрувати не у штрафному майданчику, а у воротарській площі. Що в принципі сьогодні я й побачив. Жуєте м'яч, не поспішаючи, чекаючи, що суперник встигне відійти та організувати оборону в блоці.

У грі у футбол найдорожче – це час, простір, швидкість доставки м'яча у забійну 14 зону. У перехідній фазі, маючи напіввідкриті простори, наші гравці мають явну перевагу у швидкості на флангах. Хіба це вам не видно, аналітики? Всі фахівці говорять про проблеми при стандартах та підбираннях у наших воріт.

Чим ви займаєтесь у клубах? Хто навчив Коноплю відігравати м'яч у центр перед штрафним майданчиком? Чим у цьому мометі займався Шапаренко та Судаков на підборі? Відповідь - у носі колупалися. Ось і отримай 0-1 від чехів на рівному місці. Я не знаю, що Шапаренко завадило на п'ятій хвилині потрапити у порожні ворота. Напевно м'яч влучив у купину.

Спустіться на землю, думайте, аналізуйте, якщо ви, звичайно, вмієте. Я вибачаюсь за свої емоції. Терпіти більше не було сил. Всім добра... Слава Україні", - написав Заховайло.