12 жовтня 2024 19:30

Коул про тен Хага: "Фергюсон нічого не виграв у перші три роки в МЮ, а в Еріка - два трофеї. Крім Пепа, хто з "елітних" тренерів в Англії щось виграв?"

Енді Коул вважає, що Ерік тен Хаг досяг непоганих результатів у «МЮ».


– Вважалося, що Ерік має дві гри, щоб зберегти роботу, і він двічі зіграв унічию – з «Порту» та «Астон Віллою». Цих результатів вистачить, щоб урятувати його?
– Хоч би що вирішило керівництво, це буде зроблено з урахуванням інтересів клубу. Якщо людина виграє два кубкові змагання у свої перші два сезони у «МЮ», це не може бути успіхом. Неможливо бути щасливим два сезони поспіль. Не можна звинувачувати лише тренера. Тренер вибирає гравців, але саме гравці мають виходити на поле та вигравати матчі.


– Тен Хаг сказав: «Ми досягнемо успіху. Не судіть нас зараз, зачекайте до кінця сезону». Він каже це, щоб дати собі час, і чи вірить він у те, що каже?
– Як і будь-який тренер, він хоче здобути шанс. Сер Алекс Фергюсон, найбільший тренер в історії клубу, не виграв жодного трофея у свої перші три роки у «Манчестер Юнайтед».

Чи допомагають постійні зміни тренерів? Ні, не допомагають. Виграти два кубки за два сезони – це не так просто, як кажуть інші. Якщо прибрати Пепа Гвардіолу, подивися на всіх «елітних» тренерів в Англії зараз, що вони виграли? Вони не вигравали пару трофеїв за свої перші два сезони, чи не так? Якби я був тренером і виграв Кубок ліги та Кубок Англії у свої перші два сезони в клубі, такому як «Манчестер Юнайтед», я був би щасливим, – сказав колишній півзахисник «МЮ» в інтерв'ю Betfred.