10 жовтня 2024 13:17

Сергій ЧУЙЧЕНКО: "Радує те, який футбол зараз показує "Олександрія". Ротань, якого спочатку критикували, дав результат"

Екс-форвард Ворскли, Поліграфтехніки (нинішньої Олександрії) та Металіста Сергій Чуйченко в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua напередодні важливих матчів збірної України у Лізі націй відповів на різні питання, які стосуються «жовто-синіх».


– Сергію Олександровичу, які у вас очікування від матчів збірної України з Грузією та Чехією у Лізі націй?

– Гра буде для України важка у зв'язку з тим, що збірна Грузії зараз однозначно на підйомі. Те, що грузини завжди відрізнялися своєю технікою, це всім відомо. А зараз багато талановитих молодих грузинів перейшли в сильні європейські клуби, за які вони дуже гідно грають. Не просто так вони на чемпіонаті Європи вийшли із групи! Грузини зараз є гідним суперником. Не можна сказати, що з ними не можна грати. Тому що, я вважаю, у нас все одно є збірна хорошого рівня. Просто десь щось трохи не виходить. Але варто додати те, що у цих матчах із Грузією та Чехією багато лідерів не зіграють через травми. У цьому плані Україна має проблеми. А Грузія зараз показує хороший футбол і є гідною командою, з якою грати буде дуже тяжко. Але сподіватимемося на позитивний результат!


– У грузинів попереду головна зірка це Кварацхелія, а в України в атаці, можна сказати, роль Хвічі виконує Мудрик. Як думаєте, Мишко знайде себе у цій зустрічі?

– У Мудрика, звісно, чудова швидкість. Він швидкий футболіст. А Кварацхелія більш технічний. Але й не можна сказати, що Хвіча повільний. Подивимося вже у матчі, у якому стані будуть лідери. Але треба загалом дивитися картину, а не за конкретними особистостями. Треба, щоб загалом команда грала, як гармошка. І тоді, я думаю, ми досягнемо якихось цілей і результатів. Але треба бути на чеку нашим футболістам, бо лідери грузинської збірної роблять гру.


– І воротар у збірної Грузії добрий!

– Звичайно! Він за версією Transfermarkt є найдорожчим голкіпером світу! На чемпіонаті Європи всі бачили, скільки разів він рятував Грузію! Він величезну кількість сейвів зробив. У грузинів гарний воротар.


– Ви як форвард, що можете сказати щодо Артема Довбика, який почав стабільно забивати за Рому? Він має себе проявити у матчах за збірну?

– Я хочу відзначити те, що він в Іспанії покращив багато своїх якостей. Він здобув досвід і навчився краще грати, приймаючи правильніші рішення на полі. Тобто у нього гарний удар і він став хитріше діяти в різних ситуаціях. Дуже добрі показники у Артема у тому плані, що він росте, як футболіст. Довбик здобуває класний досвід. Він гідно грає за Рому. І хочеться, щоб у збірній України Артем також проявляв себе.


– І Судаков перед матчами збірної України себе проявив. Оформив покер у поєдинку УПЛ проти ЛНЗ. У добрій формі підійшов до важливих зустрічей Ліги націй?

– Можливо, десь на Судакова впливала ситуація щодо ціни на нього, про яку так часто писали у ЗМІ. І, мабуть, він про це думає. Тому Георгію хочеться довести у кожній грі, що він прогресує і стає кращим. Але з кожним поєдинком він додає та показує гарний результат особливо у цьому матчі з ЛНЗ, де він забив 4 м'ячі. Але, звісно, рівні чемпіонату України та Ліги чемпіонів відрізняються. Але ми сподіваємося, що у наступних матчах Ліги чемпіонів Шахтар додасть у всіх компонентах. Також ми віримо, що Шахтар порадує нас у цих наступних поєдинках.


– До речі, ваша колишня команда Олександрія, яка називалася Поліграфтехнікою, зараз йде на третьому місці в УПЛ, відстаючи від першого Динамо лише на 2 очки. Що скажете з приводу олександрійців?

– Так, тішить те, який футбол зараз показує Олександрія. Ротань, якого спершу критикували, дав результат. Людині треба дати час. Він повинен навчити своїй тактиці і тому, як він бачить гру. Зрозуміло, що кожен президент має свої завдання, і він хоче, щоб тренер їх виконав. Але має бути розуміння того, що тренеру потрібно дати час, щоб він показав, що він може зробити. Ротань дав результат! Він молодець! Я дуже радий за Ротаня. Я радий, що він зі своїм тренерським складом досяг такого рівня. Я бажаю продовжувати їм так само і бути в трійці, боротися за єврокубки.


– А що скажете щодо форварда Олександрії Олександра Філіппова, який цього сезону вже 5 м'ячів забив в УПЛ?

– Я знайомий з ним. Я бажаю Філіппову успіху. Тут все залежить від нього і від того, як він працює і використовує свої моменти. Для нападника використовувати навіть один момент, який у тебе є, дорогого варте. Все від нього залежить. Він може стати найкращим голеадором УПЛ. Треба допрацьовувати та відчувати всі ці моменти.


– До збірної України викликали Калюжного з Олександрії, а також Назаренка та Гуцуляка з Полісся, Криськіва з Шахтаря. Чи будуть у них шанси себе проявити, як вважаєте?

– Назаренко – дуже добрий гравець. Мені його гра дуже подобається. Він дуже додає. Назаренко – молодий, а також він багато забиває та багато робить асистів. Назаренко – корисний гравець. Я вважаю, що його заслужено запросили до збірної. У інших хлопців з'явився шанс через травми лідерів жовто-синіх. За цей шанс вони мають зачепитися та показати себе з гарного боку. Усі сподіваються, що вони показуватимуть також гідний футбол! Я хочу побажати нашій збірній – досягти цілей, які вони поставили перед собою у цій Лізі націй. Я вважаю, що Ребров є хорошим тренером. Я бажаю Реброву, щоб було виконано мету, яку він ставить перед збірною.