9 жовтня 2024 23:35

Щенсни про куріння: "Це моє особисте життя, яке нікого не стосується. Хочу, щоб мене оцінювали як воротаря – на гру це не впливає"

Войчех Щенсни вважає, що куріння не позначається на його грі.


Раніше повідомлялося, що воротар "Барселони" зрідка палить, щоб зняти стрес. В «Арсеналі» він був затятим курцем і 2015-го отримав великий штраф за куріння в роздягальні.

– Уболівальники обговорюють вашу пристрасть до тютюну. Є кілька прикладів футболістів-курців – наприклад, Буффон, Йохан Кройфф. Що ви можете сказати з цього приводу?

- Абсолютно нічого. Є речі, які я не змінюю у своєму особистому житті, і нікого не стосується, курю я чи ні. Це не впливає [на мою гру], я думаю, і на полі я працюю вдвічі старанніше. До того ж, я не роблю цього при дітях, щоб не подавати їм поганий приклад.

Іноді хтось фотографує мене, ховаючись за деревами, де я їх не бачу. Це не залежить від мене. Я намагаюся приховувати це і не показувати оточуючим. Але якщо хтось думає, що я зраджу свої звички в особистому житті, то нехай подумає ще раз, бо я такий, який є.

Я був таким усе своє життя, і це нікого не стосується. Я хочу, щоб мене судили як воротаря, а не шукали історії, до яких насправді нікому не діло, – сказав голкіпер «Барселони».