9 жовтня 2024 20:54

Екс-форварда "Арсеналу" та збірної Ірландії Стоукса засуджено до 15 місяців в'язниці за зберігання кокаїну на 3000 фунтів. Він намагався втекти від погоні на швидкості 160 км/год

Ентоні Стоукс засуджений до 15 місяців в'язниці та 5-річної заборони на водіння.


У січні минулого року екс-форварда «Арсеналу» Ентоні Стоукса було затримано з кокаїном після автомобільної погоні. Після зупинки автомобіля, який намагався втекти, Стоукс та його пасажир намагалися втекти. У салоні машини виявили кокаїн на суму майже 3000 фунтів. Крім того, колишній футболіст перевищив допустиму норму алкоголю, їхав зі швидкістю 160 кілометрів на годину і мало не зіткнувся з іншим автомобілем.

Сьогодні суддя Грейнн Мелоун в Окружному суді Дубліна засудила екс-футболіста до ув'язнення після того, як з'ясувалося, що він не пройшов нещодавній тест на наркотики. Виявилося, що у його організмі досі є сліди кокаїну. Колишній футболіст також визнав себе винним у зберіганні 86 пачок наркотиків, замаскованих під таблетки, приблизно через десять днів після переслідування на дорозі, що суддя визнала обтяжливою обставиною.

Адвокат Стоукса заявила, що батько трьох дітей заперечував свої проблеми з наркотиками і може потребувати інтенсивної психологічної допомоги та лікування у стаціонарі. Згодом Стоукс розповів, як його проблеми з алкоголем переросли в кокаїнову залежність після закінчення футбольної кар'єри.

Він визнав себе винним у незаконному зберіганні кокаїну, захованого в носінні, і підтвердив, що зберігав наркотики, зокрема, для поширення та продажу. Колишній футболіст також підтвердив, що не надав водійських прав під час погоні і не мав страховки на автомобіль.

Суддя Мелоун, яка спочатку повідомила, що йому може загрожувати до двох років ув'язнення, пом'якшила вирок за визнання ним провини.

Водночас, повідомляється, що Стоукс подав апеляцію на вирок і заплатив 840 фунтів застави заради тимчасового звільнення.

Стоукс, який розпочав кар'єру в «Арсеналі» та дебютував за клуб у 2005 році, також виступав за «Сандерленд», «Крістал Пелас», «Селтік» та інші клуби, а також за збірну Ірландії. Він завершив ігрову кар'єру у 2020 році.