9 жовтня 2024 19:21

В "Еспаньйолі" гравців задля економії обмежили у виборі їжі: прибрали хамон, протеїнові йогурти, поменшало фруктів. Футболісти не згодні, тому що вважають харчування основою підготовки

В «Еспаньйолі» скоротили витрати на харчування гравців.


Клуб Ла Ліги має проблеми з фінансами, у зв'язку з чим керівництво вводить заходи економії, що поширюються на всі рівні, включаючи гравців.

Цього сезону ліміт витрат на склад у клубі становить 8,8 млн. євро, тоді як, наприклад, у сезоні-2019/20 був на рівні 86,3 млн. євро.

Досі футболісти основного складу снідали та обідали у клубі та могли забрати додому вечерю відповідно до плану харчування, розробленого тренерським штабом. Такий порядок речей залишився незмінним, проте, на думку гравців, помітно скоротилася кількість доступних їм продуктів. Тепер у них немає хамону та протеїнових йогуртів, стало набагато менше фруктів.

Наголошується, що футболісти вже звикли до режиму економії та щодо нормально сприйняли всі попередні заходи, наприклад, польоти не лише на чартерних, а й на звичайних рейсах.

При цьому багатьох не влаштували нововведення щодо харчування. Гравці попросили маркетинговий відділ клубу та відповідальних за витрати провести зустріч, щоб пояснити нові заходи та запропонувати можливі рішення, не торкаючись харчування, яке вони вважають однією з основ своєї підготовки. Спортивне керівництво також було проінформовано про це прохання, зараз сторони разом намагаються дійти компромісу.