9 жовтня 2024 12:03

Тебас заявив, що Ла Ліга щороку втрачає по 700 млн євро через піратські трансляції. Ліга почала штрафувати нелегальних стримерів і підготувала 70 позовів до Google

Хав'єр Тебас заявив, що Ла Ліга щорічно втрачає по 700 млн євро через піратство.


Проблема інтернет-піратства у спорті була головною темою виступу президента іспанської ліги на Генеральній асамблеї ООН.

За його словами, ліга бореться із нелегальним стрімінгом матчів чемпіонату Іспанії вже понад 11 років. Він знову назвав піратство «найбільшою проблемою у світі футболу та спортивної індустрії загалом».

Згідно з оцінкою Тебаса, фінансові втрати Ла Ліги через нелегальні трансляції становлять 700 млн євро на рік – 300 млн в Іспанії та ще 400 млн в іншому світі.

Цього сезону Ла Ліга заручилася згодою судових інстанцій і почала штрафувати стримерів, які отримували незаконний доступ до контенту.

Повідомляється, що було виписано «тисячі штрафів» на суму до 450 євро. Тебас стверджує, що значну частину штрафів було виплачено, а оштрафовані особи припинили займатися піратством.

Також президент Ла Ліги зазначив, що організація підготувала 70 судових позовів проти компанії Google, яку вважає учасником організації піратських трансляцій.