7 жовтня 2024 16:07

Блогер: "Віддам належне Шовковському за думки про завтра. На Шапаренка може лягти певне навантаження у збірній, тож він розвантажує його в клубі"

Блогер Михайло Смоловий у своєму телеграм-каналі висловився про xG показник в матчі "Динамо" - "Кривбас":


Динамо 2:0 Кривбас

xG графік

Динамо - 1.39 xG (в т.ч. 0.76 пенальті); 8 ударів (3 в площину) з середньої дистанції 17.6 метрів (5 з-за меж штрафного)

Кривбас - 0.46 xG; 7 ударів (1 в площину) з середньої дистанції 20.1 метрів (4 з-за меж штрафного)

В другому таймі Динамо завдало лише одного (!) удару в напрямку воріт Кліщука - Шапаренко (73ʼ хв., 0.05 xG)…

Єдине, що в мене є спільне з Рінатом Ахметовим - пристрасть до естетики. Тому мені важко миритися з тим, що Кривбас в клатчі володіє мʼячем 76% (!) ігрового часу. Такі команди, як Кривбас мають знищуватися за зразком знищення ЛНЗ Шахтарем. Натомість Динамо обирає нудний прагматизм. І певно мають на це право. Колись Йовічевіч вигризав результати і став чемпіоном. Для киян це важливіше.

Шовковському віддам належне за думки про завтра. На Шапаренка може лягти певне навантаження у збірній, то ж він розвантажує його в клубі - з ЛБ просидів на лавці, тут вийшов на 34ʼ хвилини. Якщо хтось з читачів колись грав у футбольні менеджери, то більшість складу зараз у «червоній зоні», коли будь-якого моменти може статися мʼязова травма через відсутність можливості якісного відновлення та зсування таймінгів тренувань (через логістичні запізнення). Вони і стаються, от в Піхальонка литковий мʼяз травмувався.
Я не професійний атлет, але і в мене періодично виникають мʼязові дискомфорти внаслідок недовідновлення між тренуваннями через дефіцит сну чи понаднормові «нічні активності», або ж фактично друге повноцінне тренування за день. Тому даю безкоштовну пораду деяким журналістам-скептикам: спробуйте піти попідіймати щось важче за макбук та телефон, спробуйте кардіо для входження в тренування та виходу з нього. Одразу зрозумієте про яке таке відновлення постійно ниють тренери.

Динамо вперше за довгий час зробило ставку на початок, забило два голи та забило хуй загалом: лише 1 (!) удар у другому таймі та лише 41% володіння. Після перерви Кривбас відповідав 2 атаками на 1 динамівську. Тож кияни зіграли на слабкості Кривбаса на передок: віддали мʼяч та спостерігали, як суперник страждає.

Середня висота дії з мʼячем в Динамо після перерви - 43.4 метри, у Кривбаса - 49.4 метри. Типовий кейс із енциклопедії: перші не хочуть, а інші просто не можуть.

Дуже вбогий футбол з боку обох:
⁃ лише в 51% володінь Динамо досягало половини поля Кривбасу, а Кривбас динамівської в 53%
⁃ до штрафного кияни діставалися в кожному десятому володінні (12%), як і суперник (10%)
Дійшло до гріха: середня тривалість володінь Кривбасу була ДОВШОЮ за динамівські. Звідси й таке маловидовищне гівно замість шоу, яким футбол має бути.

Тут навіть не надто хочеться перемивати кістки комусь із гравців, бо завдання грати у футбол, мабуть, стояло до 2:0. Після вже чітко можна прослідкувати чіл та фан. Але переможців не судять, бо я не Рінат Ахметов та не утримую команду, як він, щоб вимагати естетики. Динамо на неї здатне, проте на цьому етапі сезону стоять інші завдання. Тому жорстко розйобувати за такі перфи почну, коли шанси на чемпіонство будуть втрачені (якщо таке станеться). Поки ТШ намалював траєкторію та її дотримується.